Uludağ Üniversitesi’nden, Alman Bilim Adamı Kramer`e Onursal Doktora Ödülü

Almanya’nın Justus-Liebig Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı ve Küçük Hayvan Cerrahi Kliniği şefi Prof.

Uludağ Üniversitesi’nden, Alman Bilim Adamı Kramer`e Onursal Doktora Ödülü
Dr. Martin Kramer’e Uludağ Üniversitesi tarafından onursal doktora unvanı verildi. “Eğitime, bilime, Uludağ Üniversitesi’nin uluslararası ilişkilerinin gelişmesine ve Türkiye’de Veteriner Hekimliğe yapmış olduğu katkılar” sebebiyle onursal doktora unvanına layık görülen Prof. Kramer’e ödülünü Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek takdim etti.

Uludağ Üniversitesi Senatosu kararı ile Prof. Dr. Martin Kramer’e ödülünün verilmesi sebebiyle düzenlenen tören, U.Ü. Konservatuarı Müzik Bölümü öğrencileri Alman müzisyen Ludwig Van Beethoven’e ait Do minör yaylı çalgılar kuarteti 1. Bölümü ile başladı. Prof. Kramer, tören öncesinde “Küçük Hayvan Hekimliğinde Bilgisayarlı Tomografi ve Manyetik Rezonans Tomografisi’nin Kullanımı” ile ilgili bir konferans verdi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman, Prof. Kramer’in Bursa’ya gelişlerindeki hatıraları anlattı. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gürsel Sönmez de ödüllendirmenin gerekçeli kararını okudu. Ardından onursal doktora belgesi, rektör Prof. Dr. Kamil Dilek tarafından takdim edilerek Uludağ Üniversitesi’nin akademik giysisi giydirildi. Prof. Kramer ise bu unvanı almasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını anlatırken, “Bursa benim için ikinci bir vatandır. Uludağ Üniversitesi`nde çok sayıda dostum var. Bundan çok büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.