Laleli Esnafı Yerli Malı Genelgesi`ni Olumlu Buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu kurumlarına yapılacak mal alımlarında yerli ürünlerin tercih edilmesini istemesi, tekstil ihracatının kalbi Laleli’de de olumlu karşılandı.

Laleli Esnafı Yerli Malı Genelgesi`ni Olumlu Buldu

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, Yerli Malı Genelgesi ile üretimin artacağını, ithalatın payının daralacağını ifade etti.

Genelgenin ekonominin canlanması adına önemli olduğunu belirten Eyyüpkoca, “Gelinen aşamada yerli üretimi daha kalifiye bir hale getirme mecburiyeti de doğmuştur. Merdivenaltı üretimlerle mücadelenin önemi artmıştır. Bu genelge, yerli üreticiyi teşvik etmek yönünde çok mühim bir adım.” dedi.
LASİAD Başkanı Eyyüpkoca, konuyla ilgili şunları ifade etti:
“Biz bu genelgenin yerli üretime ivme kazandıracağına inanıyoruz Genelgenin özellikle 5’inci maddesi dikkate değer. Şimdiye kadar İthal ürün teklif eden firmalara avans ödemesi yapılıyor, ancak yerlilere aynı avantaj sunulmuyordu. Bu madde ile yerli ve ithal ürünler eşitlenmiş oldu. Artık Türkiye için üretimin önemi daha da artıyor. Türkiye’de üretilmeyen ve ağırlıklı olarak ithal edilen ürünlerin ülke içinde üretilmesini de teşvik edecek. Bizde üretimin önemi artınca, yabancının da bizim ürünlerimize ilgisi artacak. Kamuda başlayacak bu uygulama zaman içinde özel sektöre de yayılacaktır ve böylece, ithalat gerileyecek ve cari işlemler açığı azalacaktır. Vatandaşın da bu çağrıya kulak vererek alışverişlerinde yerli ürünleri tercih edeceğine inanıyorum. Bu Laleli’nin iç piyasasındaki etkinliğini de arttırabilecek bir durum. Türk milleti, ülkenin kalkınması adına bu duyarlılığa sahiptir. Sayın Başbakanımıza ve Hükümetimize bu genelge için sektörüm adına teşekkür ediyorum.”