Dine yöneldikten sonra neler yaşadı?

Eski manken Yaşar Alptekin dine yöneldikten sonra yaşadıklarını ilk kez Sultan-ı Beyaz'da göz yaşları içinde anlattı.

Dine yöneldikten sonra neler yaşadı?
Beyaz tv erkanlarında yayınlanan Sultan-ı Beyaz'da Seda Sayan'ın konuğu eski manken Yaşar Alptekin'di. Dine yöneldikten sonra neler yaşadığını ilk kez anlatan Alptekin çektiği çileleri anlatırken göz yaşlarını tutamadı.

Dine yöneldikten sonra neler yaşadı?

Dine yöneleli 7 sene olduğunu belirten Alptekin, "Ben anneme, babama bakmakla, kızımı okutmakla mükellefim. Ben ilk namaza başladığımda 1,5 sene işsiz kaldım. Arabamı sattım, memleketteki arsamı sattım. Hazıra dağ dayanmaz. Sat sat bitti. Bir gün dedim ki; Allah'ım ben bir imtihan içindeyim biliyorum ama takatim kalmadı. Bana ne olur yarabbim helal dairesinden bir rızık kapısı aç" ifadelerini kullandı.

1,5 sene kendisine kimsenin iş vermediğini söyleyen Alptekin, "Şeriatçilikle, tarikatçılıkla suçladılar, kafayı yedi dediler. Öyle bir şey oldu ki, ben kendimi Almancılar benzettim. Almanya 'da pis Türk derler, dışalarlar. Buraya gelir, Almancı bu derler, dışlarlar. Ait olduğu hiç bir yer yoktur. Ben de arka bahçeden şeriatçılıkla suçlanıp dışlandım. Ön bahçeden reklam mı yapıyor dediler, bana mesafeli baktılar. Ben sokakta kaldım, sokak çocuğu gibi" diye konuştu.

Anlatırken çok duygulanan Alptekin gözyaşlarını tutamayarak, "Ben Bostancı'dan Üsküdar'a yürüyerek gidiyordum. Taksiye binecek param yoktu, belediye otobüsüne binsem artistim diye orada da dışlıyorlar. Ve insanlar beni gördüğüde, canım sıkılıyor öyle yürüyorum diyordum. Bir yerde halkla ilişkiler işi buldum. 1,5 saat yürüyerek gidiyordum işe ve 1,5 ay böyle gittim, geldim. Hava soğuk ayakkabılarımın için karın suyu giriyordu. Elektirkli sobada, ayakkabılarımı çıkartınca çoraplarımdan dumanlar çıkıyordu. Herkesin Yaşar Alptekin diye imrendikleri dönemde ben yine dimdik duruyordum. Dışarıdan görüntüm yine aslanlar gibiydi ama içim yanıyordu, belli etmiyordum. Anneme, babama da belli etmiyordum, onlara pazar parası veriyordum ama içim kan ağlıyordu. Bunun bi imtihan olduğunu biliyordum, sabrettim. Ve kitabım çıktı ondan kazandım. Kendime bir iyilik yaptım hacca gittim"şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE