Şehit Polis ve Eşinin Cenazeleri Memleketlerine Uğurlandı

Tunceli'de halı sahada maç yapan polislere yönelik saldırıda şehit olan komiser Cem Kerman ve öğretmen eşi Dilay Kerman için Malatya'da cenaze töreni düzenlendi.

Şehit Polis ve Eşinin Cenazeleri Memleketlerine Uğurlandı
Törenin ardından şehit Cem Kerman'ın cenazesi Edirne’ye eşi Dilay Kerman'ın cenazesi ise Ankara’ya gönderildi.

Törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Malatya Valisi Ulvi Saran, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Tunceli Emniyet Müdürü Ethem Yavaş, çok sayıda askeri personel ve şehit komiserin mesai arkadaşları katıldı.
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırının karşılıksız kalmayacağını söyledi. Kılıçlar, şöyle devam etti: “Bütün bu haince tahriklere rağmen, devlet olarak, millet olarak, terör sorunun üstesinde birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan el birliği ile geleceğiz. Polis teşkilatı olarak hukuk kuralları içerisinde terörist ve masum halk ayrımını yaparak mücadelemizi sürdüreceğiz. Ancak sadece o silahı kullanan hainler değil, o silahı onun eline veren, onu dağa çıkaran, onu azmettiren, ona yardım ve yataklık edenlerde mutlaka cezasını bulacaktır. Bu ve buna benzer hadiseler azmimizi ve mücadele kararlılığımızı daha fazla arttırmaktadır. Ancak şunu hemen belirtmeliyim ki, birlik ve bütünlüğümüze hiç kimse zarar veremez.”
Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, şehitlerin kanının yerde kalamayacağını söyledi. “Terör hiç bir ışıltılı sloganın, hiç bir şatafatlı idealin, hiç bir mağduriyetin kamufle edilmeyeceği kadar büyük insanlık suçudur” diyen Vali Taşkesen, "Terörün arasına mesafe koymayanlara, terörden mazeret arayanlara seslenmek istiyorum bu vesileyle; herkes şunu iyi bilsin ki, terör insanlığı kemiren bir virüstür ve hiç bir mazereti olamaz. Kim ki, terörü mazeret uydurmaya çalışıyorsa, ya gaflet içerisindedir yada insanlıktan nasibini almamıştır. Bu bedbahtlar iyi bilsinler ki, insanlığa doğrultulan namlulardan, insan haklarına ve insanlık değerlerine ulaşılamaz. Türkiye'nin geçmişine takılmadan hukuk çerçevesinde inşa etmeyi hedef alan bir anlayışla hareket edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehit Cem Kerman'ın cenazesi Edirne’ye eşi Dilay Kerman'ın cenazesi ise askeri uçakla Ankara’ya gönderildi.