Muratpaşa`da Muhtarlara Yeni Ulaşım Sistemi Anlatıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa`daki muhtarlara yeni ulaşım sistemini anlattı.

Muratpaşa`da Muhtarlara Yeni Ulaşım Sistemi Anlatıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada 20 Ağustos’ta uygulamaya koyduğu yeni dönem, muhtarlara anlatılıyor. Büyükşehir Belediyesi Danışmanlar Ofisi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Başkan Danışmanı Murat Özdemir, Ulaşım Danışmanı Erhan Öncü ve Muratpaşa ilçe muhtarları katıldı. Başkan Danışmanı Özdemir, muhtarların bilgilerine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Daha önce düzenlediğimiz mahalle toplantılarında ve Valiliğin araştırmasında Antalya’nın en önemli sorunlarından biri ulaşım çıkmıştır. Bu sorunu çözmek için yola çıktık. 20 Ağustos’ta Yeni Toplu Taşıma Sistemi’ni uygulamaya başladık. Sistemden geri dönüş yoktur. Eksiklikleri gidereceğiz." dedi.
Ulaşım Danışmanı Erhan Öncü, Antalya’da toplu ulaşımın uygulama öncesi verimsiz bir şekilde işletildiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Sistem kendini tıkamaya başlamıştı. Bütün toplu taşıma esnafı şehir merkezine girmek istiyordu. Şehir merkezi tıkanmış durumdaydı. İnsanlar dolmuşların içerisinde şehir merkezinde geziniyordu. Yeni sistemde tek aktarmayla hızlı ulaşım sağlanacak. Yeni sistemde toplu taşıma aracı sayısı azalmadı, hat sayısı azaldı. Sistem çok iyi işleyecek. Toplu taşıma esnafı da birleşmeyi tamamladı, havuz sistemine geçildi. Okulların açılmasıyla eksiklerimizi de gördük, bunları da giderince toplu taşıma sistemi sorunsuz işleyecektir."
Ana hat, gövde hat ve besleme hatlarla Antalya’nın yeni bir toplu taşıma altyapısına kavuşacağını da kaydeden Erhan Öncü, "Resmi plakalı kırmızı otobüslerin çalıştığı ana hatlarda ilerleyen yıllarda raylı sistem işleyebilir. Şimdi yolculuk talebi oluşuyor. Geleceğin raylı sisteminin temellerini atıyoruz. Bu sistem verimli işletilmesi için hepimiz elbirliğiyle çalışmalıyız. Şehrin tüm noktalarına vatandaşların ulaşmasını sağlıyoruz." dedi.

Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, mahallelerde bütün şikayetlerin muhtarlara geldiğini, muhtarların da sorunları belediyeye aktardığını dile getirdi.