Milletvekili Ürün, Gençlere Destek Sözü Verdi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İscehisar Üniversite Mezunları Derneği (İSÜMED) tarafından ikincisi düzenlenen `Kuşaklar Buluşuyor` isimli toplantıya katıldı.

Milletvekili Ürün, Gençlere Destek Sözü Verdi

İscehisar Belediyesi düğün salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İSÜMED Başkanı Abdurrahman Kılınçarslan, dernek olarak İscehisarlı gençlerin iyi bir eğitim alarak Türkiye’de söz sahibi noktalara gelmesini amaçladıklarını söyledi.Kılınçarslan, derneğin yapmış olduğu araştırma neticesinde İscehisarlı olup üniversite eğitimi alan gençlerin sayısında artışlar yaşandığını kaydederek, "İscehisar’ın 500’ü aşkın evladının üniversite okuduğu geçen yılki tespitlerimiz arasındaydı. Bu yıl da ilçemizde mezun veren İscehisar Çok Programlı Lisesi’nden 42 öğrenci, Mehmet Çakmak Anadolu Lisesi’nden ise 54 öğrenci üniversiteli olmuştur. Hayırsever iş adamlarımızın yaptırmış olduğu iki lise de mezun vermeye başladığında bu sayı katlanacaktır." dedi.
Kılınçarslan, İscehisarlı olup üniversite eğitim alan kişilerin Türkiye’nin pek çok önemli noktasında görevler aldığını belirtti. Kılınçarlan, "Yaptığımız tespitlerden biri de çevre ilçeler milletvekili çıkarabilirken, bizim çıkaramayışımızdı. Geçtiğimiz genel seçimler sonucu meclise milletvekili göndermemiz ilçemizin geleceği adına ümit vericidir. Dernek olarak üniversite adayı gençlerimize hazırlık ve tercih sürecinde rehberlik yaparak, üniversite eğitimi alan öğrencilere maddi ve manevi destek sağlamayı hedefledik." diye konuştu.
Milletvekili Halil Ürün de İscehisarlı olmaktan, İscehisar’ın ekmeği ve suyu ile büyümekten her zaman gurur duyduğunu söyledi. İSÜMED’in çok önemli bir görev ifa ettiğini kaydeden Ürün, derneğin İscehisarlı gençlere sunduğu katkılara gücünün yettiğince destek vereceği konusunda da söz verdi.
Konuşmaların ardından İSÜMED’e destek olanlara dernek yönetimince birer plaket sunuldu. Toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İscehisar Kaymakamı Hakan Engin, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İl Genel Meclisi Üyesi Selçuk Çirkin, AK Parti İscehisar İlçe Başkanı Naci Mermer başta olmak üzere çok sayıda İscehisarlı öğrenci ve mezun katıldı.