Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Terör Kurbanlarının Ailelerini Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Siirt`teki terör saldırısında hayatını kaybeden genç kızların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Başkan Görmez, hayatını kaybeden genç kızların babalarına Kur`an-ı Kerim hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, terör saldırısında hayatını kaybeden genç kızların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Görmez`e ziyaretlerde AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Valisi Musa Çolak ve Siirt Müftüsü Faruk Arvas eşlik etti. Başkan Görmez, terör saldırısında Nurcan Olgaç isimli kızını kaybeden baba Siirt İl Gençlik ve Spor Müdürü Husam Olgaç ve akrabalarına taziye ziyaretinde bulundu. Burada Kur`an`ı Kerim okunmasının ardından Görmez tarafından dua edildi. Görmez, dua sırasında,"Allah`ım kardeşliğimizi daim eyle" dileğinde bulundu.

Görmez, daha sonra terör saldırısında hayatını kaybeden Zeynep ve Nergiz ile yaralanan Nuran Evin kardeşlerin evine gelerek, baba Nurettin Evin`e taziye dileklerini iletti. Burada bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, asırlarca bu topraklarda kardeşlik hukuku inşa edildiğini belirterek, "Sadece babanın annenin değil, sadece Siirtli kardeşlerimizin değil, bütün Türkiye`nin yüreğini yakan çok üzücü bir hadise, Peygamber Aleyhisselam `3 kız yetiştiren cennetlik olur` demiş. Sen 3 tane kızyetiştirmişsin, 2`sini önceden cennete gönderdin, geri kalana da Cenabı Hak acil şifalar versin. Allah`a hamd olsun ki sizi ve bizi kardeş kılan bir inancın mensubuyuz. Biz asırlarca bu topraklarda kardeşlik hukukunu inşa ettik. Bundan sonrada inşa etmeye devam edeceğiz. Gerçekten yeryüzünde bütün ahlak dışı savaşlarda dahi kadınlara, genç kızlara, çocuklara ve anne karnındaki bebeklere hiç kimse dokunmamıştır. Maalesef ülkemizde bu tür cinayetleri görmekten büyük bir üzüntü duyuyoruz" diye konuştu.

Terör saldırılarına lanet okuyan Başkan Görmez, "İnsanlık mutlaka kazanacaktır, bu topraklarda insanı öldürebilirler ama insanlığımızı öldüremezler. İnsanlık kazanacaktır, iman kazanacaktır, ahlak kazanacaktır, akıl ve vicdan kazanacaktır. Cenabı Hak bir daha bu tür musibetleri sizlere, Siirtli kardeşlerime, ülkemize ve milletimize hiçbir zaman göstermesin. Kızlarımızı cennetinde buluştursun" diye konuştu.

Görmez, daha sonra aynı saldırıda hayatını kaybeden Kevser Çekin`in evine taziye ziyaretinde bulundu ve aileye başsağlığı diledi. Görmez, hayatını kaybeden kızların babalarına Kur`an-ı Kerim hediye etti.
Kaynak: İHA