Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Chp İle Uzlaşmaya Vardık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP ile Uzlaşma Komisyonu`nun biran önce kurulması ve yeni anayasanın Meclis`in ilk ve en önemli gündem maddesi olması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Chp İle Uzlaşmaya Vardık

AK Parti heyeti, yeni anayasa hazırlıkları kapsamında CHP Genel Merkezi`ne geldi. Heyeti CHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek karşıladı. AK Parti heyetinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya yer alırken, CHP`nin heyetinde ise Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP PM Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum ve CHP Milletvekili Rıza Türmen bulunuyor.
Bir saati aşkın görüşmenin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, açıklama yaptı.

Çelik, CHP`ye kıymetli ev sahipliği için teşekkür etti.
Yeni anayasa konusunda temel hassasiyetlerini paylaştılarını dile getiren Çelik, Meclis`in açılmasıyla birlikte ilk konunun yeni anayasa olması gerektiğini ve Uzlaşma Komisyonu`nun hemen kurulması gerektiğini ifade etti.
Ön koşulsuz komisyonun toplanması gerektiğini ifade eden Çelik, sadece uzman görüşleriyle anayasa yapılmasını istemediklerini kaydetti.
Meclis Başkanlığı`nda Uzlaşma Komisyonu`nun eşit temsille oluşması gerektiğini anlatan Çelik, esas olarak doğrudan vatandaşa ulaşarak bu verilerin toplanması gerektiğini belirtti. İlk ve temel gündemin yeni anayasa ve ön koşulsuz olarak Uzlaşma Komisyonu`nun toplanması konusunda CHP ile tam bir mutabakata varıldığını dile getiren Çelik, Uzlaşma Komisyonu`nun kendi yöntemini belirlemede bağımsız olduğunu söyledi.
Siyasi partilerin Uzlaşma Komisyonu`nun çalışacağı iklime pozitif katkı sunması ve atmosfer sağlaması gerektiğini anlatan Çelik, partilerin diğer gündem maddelerinin tümünden bağımsız olması gerektiğini vurguladı.
Çalışmaların bir yıl içinde sonuca ulaşması gerektiğini istediklerini ifade eden Çelik, Meclis dışındakilerin görüşlerin alınacağı bir mekanizmanın kurulması gerektiğini söyledi. Şeffaf ve hızlı bir mekanizma istediklerini anlatan Çelik, pozitif bir katkı vermeye çalıştıklarını belirtti.
Şuana kadar yapılan görüşmelerden son derece mutlu olduklarının altını çizen Çelik, milletin beklentileri doğrultusunda yeni anayasanın yapma şerefine Meclis`in ulaşacağını kaydetti.
Ömer Çelik, görüşmede içeriğin gündeme gelmediğini sözlerine ekledi.