Avustralya’nın En Genç Zengini: 1,13 Milyar Dolar Servete Sahip

Maden patronu ve Newcastle Knights Futbol Klubü’nün sahibi Nathan Tinkler, Avustralya’nın en zenginleri listesine girdi.

Nathan Tinkler, Avustralya`da 40 yaşın altındaki en zengin iş adamı unvanına sahip oldu. BRW dergisi 35 yaşındaki Tinkler’in 2010 yılındaki 610 milyon dolarlık servetini ikiye katlayarak, 2011 yılında 1,13 milyar dolara çıkardığını ve Avustralya’nın en zengin genç işadamı ünvanına sahip olduğunu yazdı. Tinkler Grubu, madencilik ve gayrimenkul araştırma ve geliştirme sektöründe hizmet veriyor, ayrıca Patinack adlı çiftlikde safkan at yarışı yetiştiriyor.
2010 yılında A-Lig Takımlarından Newcastle Jets’i alan grup, bu yılın başlarında ise Newcastle Knights Rugby takımını bünyesine kattı. Hunter Valley kömür madenlerinde elektrikçi olarak göreve baslayan Tinkler, dört yıldır üst üste, 40 yaşın altındaki en zenginler listesinden düşmedi.

Avustralya’da 40 yaşın altındaki en zengin 100 kişinin toplam serveti geçen yıla göre 1 milyar dolar artarak 7,3 milyar dolara yükseldi. 2010 yılında bu rakam 6,3 milyar dolardı.
BRW Dergisi’nin Genç Zengin Editörü Andrew Heathcote, "Genç zenginler zor koşullara rağmen bunlarla başa çıkarak büyük bir mücadele verip, servetlerine sevet katmayı başarıyorlar" dedi. Nathan Tinkler’in Avustralya’nın ilk genç milyarderi ünvanına sahip olduğunu söyleyen Editör, "Nathan Tinkler gençliğin, zenginliğe hiçbir engel olmadığını gösterdi"dedi.

Sekiz bayan girişimcinin yer aldığı 2011 yılı en zengin 100 genç listesinde Nathan Tinkler’in sahibi olduğu Tinkler Grubu’nu ikinci sırada 743 milyon dolarlık servetiyle Londra merkezli yatırım şirketi yöneticisi Greg Coffey, üçüncü sırada ise 458 milyon dolar servetiyle yine madencilik sektöründe hizmet veren Glencore International’ın finans müdürü Steven Kalmin yer aldı.