Pedallar Sağlıklı Yaşam ve Çevre İçin Döndü

Tophane ve Mudanya Rotary Kulüpleri’nin Bursa Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Mudanya Belediyesi’nin sponsorluğunda organize ettiği “Sağlıklı Yaşam ve Çevre İçin Bisiklet” etkinliğinin üçüncüsü yapıldı.

Pedallar Sağlıklı Yaşam ve Çevre İçin Döndü

Yaklaşık 300 bisikletlinin katıldığı etkinlikte, Saltanat Kapı önündeki başlangıç öncesi organizasyon hakkında bilgi veren Tophane Rotary Kulübü Başkanı Faruk Dinçaslan, sağlıklı yaşam ve çevre için bisiklet kullanımın önemine dikkat çekti. Faruk Dinçaslan, ayrıca Hollanda`da trafik kazasında hayatını kaybeden Nuray ve Hakan Özdündar çiftinin anısını da bu sayede yaşatmak istediklerini aktardı.

Yeşil Pedal Bisiklet Derneği’nin de yer aldığı etkinliğe geçen yıllarda olduğu gibi katılarak destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bisiklet turuna ilginin her yıl artmasına sevindirdiğini belirtti.

Tur güzergâhının anlamına dikkat çeken Bozbey, "Bu tur, aynı zamanda Osmanlı’nın kurulduğu mekanlardan, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Mudanya’ya kadar uzanan tarihi bir yolculuk." dedi.

Yeşil Pedal Derneği’nin başlattığı "Trafikte bisikletlilere öncelik veriyorum" kampanyası hakkında da bilgi veren Bozbey, "Trafikte artık bir şeyler değişmeli. Çağdaş toplumlarda olduğu gibi araç kullanıcılarının bisiklet kullananlara mutlaka öncelik vermesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Başkan Bozbey, bu amaçla bazı yasaların da değişmesi için Yeşil Pedal Bisiklet Derneği ile ortak çalışmalar yapılacağını söyledi. Konuşmaların ardından Tophane’den başlayan bisiklet turunun katılımcıları, trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi ve İzmir Yolu güzergahını takip ederek Mudanya’ya doğru pedal çevirdi. Bisiklet turu Mudanya Mütareke Binası önünde son buldu.