Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan Oldu

Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na Mehmet Ceylan atandı.

Atama kararı, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlandı.

1958`de Safranbolu`da dünyaya gelen Ceylan, ilk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ile Karabük’te tamamladı. Konya DMM Akademisi’nden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun olduğu Makine Mühendisliği eğitimini müteakiben, aynı daldaki Yüksek Lisans derecesini ise İstanbul DMM Akademisi’nde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamladı.
Bir süre Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Asistanlık ve Öğretim Görevliliği yaptıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nu bitirdi ve bu üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etti.
18 Nisan 1999 Yerel seçimleriyle siyaset hayatına atılan Ceylan, bir dönem Safranbolu Belediye Başkanı olarak hizmet verdi. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez Karabük Milletvekili seçilerek TBMM’de görev yapan Mehmet Ceylan, 22. Dönem Milletvekilliği süresinde sırasıyla; Plan ve Bütçe Komisyonu ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyelikleri ile Türkiye – AB Karma Parlamento Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 23. Dönem Milletvekilliği süresinde ise Dışişleri Komisyonu Başkan Vekilliği ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliği görevlerini yürüten Ceylan, TBMM’deki temsil sürecinde kuruluşunu gerçekleştirdiği, Türkiye – Suudi Arabistan Dostluk Grubu’nun 8 yıl süreyle başkanlığını üstlendi. Evli ve 3 çocuk babası olan Ceylan, iyi derecede İngilizce biliyor.