Her öğrencinin 'Kent Kart'ı olsun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu Kent Kart'a, Kocaeli Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Her öğrencinin 'Kent Kart'ı olsun
Kayıtların başladığı günden bu yana Kent Kart almak için günde ortalama bin 500 kişinin başvuruda bulunduğu belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla belediye otobüslerinde, deniz otobüslerinde ve şehir içi otobüslerinde geçerli olacak Kent Kart uygulaması başlattı.

Kent Kart'ı olmayan öğrenciler, öğrenciindirimimkanından yararlanamıyor ve 'Tam Biniş' tarifesine tabi oluyor. Kent Kart'ı olan öğrenciler ise öğrenim hayatları boyuncaKocaelisınırları içerisinde belediyeye bağlı çalışan tüm toplu taşıma araçlarında indirimli olarak seyahat edebilecek.

Okullarından online olarak Kent Kart alan öğrenciler ilk olarak ücret ödemiyor. Daha sonra kartlarına para yüklediklerinde 7,30 TL otomatik olarak kesiliyor. Okullardan almayıp da Ulaşım Daire Başkanlığı'nın Kent Kart bürolarından alan öğrenciler ise kart bedeli olarak 10 TL ödüyor.

Düzenli dolum olarak da tanımlanan 'Bitmeyen Kentkart' talimatı ile ise yolcular otomatik dolum yaptırabiliyor.

Bunun için herhangi bir bankaya aitkredikartıyla Kocaeli Kent Kartlarını ilişkilendirip, internetten otomatik dolum talimatı vermek yetiyor. Verilen bu talimata göre vatandaşlar kartlarına bir kez 20 TL'lik dolum tanımlıyor.

Kart bakiyesi 5 liranın altına düştüğünde otomatik olarak kredi kartlarından 20 TL'lik dolum yapılıyor. Bu şekilde yolcular, kartlarının bakiyesinin bittiği yönünde bir endişeye kapılmıyor.