Bisse ve Sabri Özel, Erbil'de Şube Açtı

Önde gelen Türk markaları, Irak’ın kuzeyi ile gelişen iyi ilişkilerle birlikte bölge pazarda yer almaya devam ediyor.

Bisse ve Sabri Özel, Erbil'de Şube Açtı
Türkiye’nin ünlü gömlek markalarından olan Bisse, yurtdışındaki 40. şubesini Erbil’de açtı.


Erbil’in en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Majidi Mall’da törenle açılan Bisse ve Sabri Özel Mağazaları büyük ilgi gördü. Düzenlenen açılışa Bölgesel Kürt Hükümeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Milli Eğitim Bakanı Sefin Dizayi, Bisse Gömlekleri sahibi Mustafa Kefeli ile davetliler katıldı.


‘Hayırlı uğurlu’ olunması dilekleri kesilen kurdeleden sonra davetlilere, kalite, moda ve rahatlık alanında Bisse’nin ürettiği mallarla ilgili bilgiler verildi. Heyet daha sonra aynı gurup tarafından açılan Sabri Özel mağazasını da törenle hizmete açtı.


BÖLGEDEKİ YABANCI ŞİRKETLERİN YÜZDE 50'DEN FAZLASI TÜRK ŞİRKETİ
Bakanı Sinan Çelebi, Cihan’a yaptığı açıklamada Kürt Bölgesinde bulunan yabancı şirketlerin yüzde 52’den fazlasının Türk şirketlerinin oluşturduğunu söyledi. Çelebi, Bölge ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bu tür güzel adımlar atılmasını sevindirici bulduklarını belirtti.


Bu tür girişimlerin her iki tarafın yararına olduğunu da kaydeden Çelebi, "Türkiye’nin önde gelen şirketleri, ünlü markalarının komşu ülkeye açılması en doğal haklarıdır. Bölgede bulunan Türk şirketlerinin yüzde 52’si Türk firmalarıdır. Burada her iki ülkenin yarına bulunuyorlar. En kaliteli işlerini burada sergiliyorlar. Biz Türk yatırımcı ve girişimcilerini buraya bekliyor ve yatırım yapmalarını arzuluyoruz. Bölge ile Türkiye arasındaki ekonomik entegrasyon için bu tür adımlar çok önemlidir." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Sefin Dizayi ise gelişen Türkiye ve Kürt bölgesi ilişkilerine paralel olarak bu tür yatırımların olmasını sevindirici bulduklarını kaydetti. Bu tür ünlü markaların bölgeye gelmesine çok sevindiklerini de belirten Dizayi, "Daha önceleri Erbil’de siyasi ve ekonomik durum ile güvenlik durumu yatırım açısından çok iyi değildi. Şimdi görüyoruz ki Erbil her anlamda çok gelişti. Ümidim daha da ilerlemesidir. Türkiye ile Kürt bölgesinin de arasındaki ilişkiler dostluk ve kardeşlik ilişkisine döndü. Bu çerçevede gün gittikçe daha da iyiye gidiyor. Buradan Türk şirketlerine sesleniyorum gelsinler buradaki pazar payından faydalansınlar. Bölge hükümetinin de kendiler için desteği ve yardımı da var. İyi komşuluk çerçevesinde dostluk ve kardeşlik ilişkileriyle gelişen ilişkiler daha da iyiye gidecek. Bu tür mağazaların daha da çoğalmasını temenni ediyorum. Daha iyi işler yapmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


BİR ŞUBE DE SÜLEYMANİYE'YE
Bisse Gömlekleri sahibi Mustafa Kefeli ise yurtdışındaki 41. şubelerini Süleymaniye'de açacaklarını ifade etti.

Bölgede Türkiye'ye ve Türk markalarına gösterilen ilgiyi görünce çok şaşırdığını kaydeden Mustafa Kefeli, bölgede Geylan Gurup ile mümessillik anlaşması yaptıklarını kaydetti. Ortadoğu’da hemen hemen her ülkede bir mümessillerini olduğunu kaydeden Kefeli, şunları söyledi: "Erbil’e ilk defa geliyorum, buraya hayran kaldım. Erbil çok güzel bir şehir. İnsanları güzel, caddeleri güzel kısaca her şeyleri güzel. Burada çok sayıda Türk markasını görünce şaşırdım. Demek ki ne kadar kültürel bağımız ve birbirimize sempatimiz varmış. Bunu hissettim. Ben kendimi burada İstanbul’da bir semtten diğer semtte geçmiş olarak hissettim. Yani bu kadar samimi buldum burayı."

Her sezon bin 400 çeşit yeni gömlek, bin 200 kravatla, 200 elbise ile pazara girdiklerini belirten Kefeli, "Kaliteden ödün vermeyerek bu hizmeti devam ettiriyoruz." dedi.


Erbil Bisse Bayisi Geylan Gurubu sahibi Geylan Rıfat ise Avrupa ve Ortadoğu’da gibi bir çok ülkede çok tutulan bir marka olan Bisse’yi Erbil getirdikleri için çok sevinçli olduklarını ifade etti. Bölge halkının Türk mallarını çok sevdiğini ifade eden Rıfat, "Bisse, 1978 kurulmuş bir markadır ve kendini ispatlamış." dedi.