`değişim İçin 100 Bin Şair`in Mardin Ayağı Yapıldı

Yaklaşık 100 ülkede ilk kez yapılan şiir festivali `Değişim İçin 100 Bin Şair`in Türkiye ayağı İstanbul ve Mardin`de gerçekleştirildi.

`değişim İçin 100 Bin Şair`in Mardin Ayağı Yapıldı
Festivalin Mardin ayağı, Sakıp Sabancı Kent Müzesi`nde gerçekleşti. Etkinliğe şairler Hicri İzgören, Atailla Yaşrin, Azad Rebiwar, Azad Zia Eren, Berken Bereh, Can Türker, Cuma Duymaz, Emel İrtem, Ercan Yılmaz, Erkan Eslek, Ersun Çıplak, İbrahim Halil Kağar, İrfan Amida, Kemal Varol, Lal Lalesh, Murat Çakır, Murat Küçük, Nurullah Kuzu ve Veysi Erdoğan katıldı.

Mardinli şair ve festivalin Mardin Kreatörü Emel İrtem, projenin mimarının Amerikalı şair ve editör Michael Rothenberg olduğunu, festival etkinliklerin bir ayağının tarih kokan bir kentte yapılmasının farklı bir anlamı olduğunu kaydetti. İrtem, "Bu etkinlik 100`ye yakın ülkede gerçekleştiriliyor. Bir ayağı İstanbul`da, bir ayağı Mardin`de olan bir etkinlik. Mezopotamya`dan, Batman, Şırnak, Diyarbakır, Van`dan, Mardin`den şairlerimiz bizi kırmayarak etkinliğimize katıldılar. Bugün hep beraber buradayız.Mardin`de yapılmasının sebebi ise, memleketin doğusu ile batısı bir birine karışsın istendi. Mardin çok kültürlü bir kent. O yüzden özelikle tercih edilmiş. Çok dilli, çok kültürlü olması nedeniyle tercih edildi. Bence isabetli de oldu. İlk defa burada yapılması açısından hoş oldu. Aşağı yukarı 20 şairimiz burada şiirlerini seslendirecek. Süryanice de okunmasını isterdik. Mümkün olduğu kadar çok dilde yapılmasını istiyoruz. Temamız barış" dedi.
Kaynak: İHA