Arınç Brüksel’de Terörü Lanetledi, Gurbetçilere Oy Müjdesi Verdi

Brüksel’de temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, artan terör olaylarına "Allah belalarını versin" şeklinde tepki gösterdi.

Arınç, gurbetçilere bir dahaki seçimlerde bulundukları ülkelerde oy kullanacaklarının müjdesini verdi.
Arınç, Brüksel temasları kapsamında Belçika’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTİO)’nun düzenlediği yemekli toplantıya katıldı. Arınç, önce bünyesinde çok sayıda iş adamı, kadın, eğitim ve gençlik derneğini barından FEDACTİO’nun yönetimi ile bir araya geldi. Arınç, toplantı salonunda hazır bulunan yaklaşık 100 seçkin davetliye hitap etti.
Yurt dışında yaşayan Türkleri, Türkiye`ye yatırım yapmaya çağıran Arınç, ‘‘Türkiye artık uçuyor. Hem ekonomide uçuyor, hem havada uçuyor, hem karada uçuyor, hem denizde uçuyor. Ülkenizle ne kadar gurur duysanız azdır’’ şeklinde konuştuktan sonra son 10 yılda Türkiye’nin hava ve kara yolunda sergilediği başarılardan söz etti. Dün bir araya geldiği yabancı basın mensuplarının Türkiye`den övgüyle söz ettiğini anlatan Arınç, "Ekonomide bir numara Türkiye diyorlar. ‘Bölgesel güç oldunuz ama bu gücünüzü nasıl kullanacaksınız’ diye soruyorlar. Onu izah ettik de sonra bir cümle ekleyiverdim: `Bölgesel güç olmak bir şey değil. Niye küresel güç olmayalım? Türkiye`nin ne eksiği var?` Bunu 10 sene evvel, 20 sene evvel söyleyebiliyor muydunuz? Özgüveniniz gelsin" dedi.
Son yıllarda Avrupa’dan Türkiye dönüşlerin olduğuna dikkat çeken Bülent Arınç, ‘‘Kimin canı sıkıldıysa gelsin, işi hazır. Artık geri dönüşler arttı. Beyin göçü beyin gücü haline geldi’’ diye konuştu.
Terör konusunda, "Allah belalarını versin ve verecek de" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘‘Her gün bir fidanımızın hayatını kaybetmesi askerimizin polisimizin ve ne son maalesef genç kızlarımızın başına gelen olay bizi fevkalade üzmektedir. İstihbarat, polis ve asker gücü olarak her şeyimizi kullanıyoruz. Ancak düşünün ki, onbinlerce insanın kaynaştığı şehirlerde herkesin başına bir polis, jandarma koymak mümkün değil. Hangi alçağın ne zaman ne yapacağını bilmek mümkün değil’’ şeklinde konuştu.


"EN GÜZEL DİZİLER TRT’DE, SİZLER DE TRT İZLEYİN"
Davetlilere kendisinin bir dizi meraklısı olduğunun anlatan Arınç, yurtdışında yaşayan vatandaşları TRT izlemeye çağırdı. TRT’deki dizilerin ailece izlenebilecek ve çarpık ilişkilere yer vermeyen diziler olduğunu ifade eden Arınç, bünyesindeki 15 farklı kanalla TRT’nin şu an altın çağını yaşadığını anlattı.
Belçika`daki Türk toplumunun çok başarılı olduğunu ve bu durumun Türkiye ile Belçika arasındaki ilişkilere katkı sunduğuna da işaret eden Arınç, "Belçika ile Türkiye hükümetleri arasında da ciddi bir sorun yok. Hatta çoğu meselelerde üst üste koyduğumuzda örtüşen fikirlere sahibiz. Bazı ülkelerle söz konusu olan soğuk ilişkiler Belçika için söz konusu değil" dedi.

"SANDIKLARI AYAĞINIZA GETİRECEĞİZ"
Yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarının iki temel başlıkta toplandığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bunların bedelli askerlik ve seçimlerde oy kullanma olduğunu söyledi. Arınç’ın her iki soruna yönelik söyledikleri şöyle: "Yurtdışında yaşayan vatandaşların bedelli askerlik ve seçimlerde oy kullanma gibi konularda bazı istekleri var. Bedelli askerlik konusunda şikâyetler var. Bu hem siyasiler, hem çalışan gençler açısından mahsurlu. `İzin alamıyoruz, burada bize bir çare bulun` deniliyor. Bakacağız. Artık Türkiye`de bunların çözülebilme ihtimali geçmişe göre daha yüksek. İkinci olarak, `biz oy kullanmak istiyoruz` diyorlar. Çok haklısınız. İki sene evvel kanun çıkardık. 4 - 5 farklı oy kullanma modeli tavsiye ettik. Fakat anamuhalefet partisi Anayasa Mahkemesi`ne gitti ve kanun iptal edildi. Ama Allah`ın izniyle önümüzdeki seçimlerde artık buralardan 2 milyona yakın vatandaşımızın kullanabileceği düzenlemeyi ayağınıza getireceğiz."
Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTİO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cingöz, Brüksel Bölge Hükümeti Milletvekili Mahinur Özdemir ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yemekten sonra Belçika dokuması bir halı takdim etti.