Ankara`da Polis Ekipleri Denetimlerini Sıkılaştırdı

Ankara’da, Kumrular Caddesi`ndeki bombalı saldırının ardından emniyet güçleri kentin şehir içi ve şehir dışı yollarındaki denetimlerini sürdürüyor.

Bombalı eylemi gerçekleştiren şahsın görüntülerinin basına verilmesinin ardından 155 Polis İmdat’a gelen tüm şüpheli araç ve şahıs ihbarları titizlikle değerlendiriliyor. İhbar edilen şahıs veya araç, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından da ayrıca incelemeye alınıyor.
Ankara - Antalya seferini yapan bir firmaya ait yolcu otobüsünde, hareket ve davranışları sebebiyle şüphe çeken Coşkun Z. isimli şahıs, otobüsteki firma çalışanları tarafından polise ihbar edildi. Otobüs, trafik ekipleri tarafından durduruldu. Jandarma, asayiş ekipleri ve terörle mücadele şube ekipleri kısa süre sonra otobüsün durdurulduğu yere geldi. Bir süre sorgulanan şahsın valizi bagajdan alınarak polis ekipleri tarafından kontrol edildi. Yapılan incelemede şahısla ilgili herhangi bir suç kaydına rastlanmadı.
Bu arada, sorgulama işlemlerinin yavaş yürüdüğünü savunan yolcular polise tepki gösterdi. Herhangi bir suç kaydına rastlanmayan şahıs otobüse bindirildi.
Dün akşam saatlerinde de Altındağ sitelerde polis ekipleri ile şüpheli bir araç arasında kovalamaca yaşandı. Sitelerde aracı bırakıp kaçan şahıslarla ilgili polis araştırmasını sürdürüyor.