Uzanlar'ın Kara Para Aklama Davasına Devam Edildi

Örgütlü olarak kara para aklama suçundan Cem Uzan, Kemal Uzan, Hakan Uzan, Yavuz Uzan Melahat ve Ayşegül Uzan'ın da aralarında bulunduğu 25 sanığın yargılandığı davada mahkeme, İsviçre makamlarına yazı yazılarak, Uzanlar'ın İsviçre bankalarındaki kayıtlarının sorulmasına karar verdi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada başka suçtan hükümlü Hilmi Başaran ve Tacettin Pak ile 9 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada, müdahiller Müflis İmar Bankası İflas İdaresi, Maliye Bakanlığı ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) avukatları da hazır bulundu. Mahkeme başkanı Ömer Diken, haklarında yakalama kararı bulunan aralarında Kemal Uzan ile Cem Uzan'ın da bulunduğu 8 sanığın yakalanmadığını, yakalama çalışmalarının devam ettiğini tutanağa geçirdi.

Sanık Hilmi Başaran, "Suç tarihinde İmar Bankası Genel Müdürüydüm. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" diyerek 2 sayfadan oluşan yazılı savunmasını mahkemeye sundu

Sanık savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, müdahil Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun talebi doğrultusunda İsviçre adli makamlarına yazı yazılarak, Uzan Ailesi'nin İsviçre bankalarındaki hesap kayıtlarının istenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA