Siirt`te Ahiler Haftası Etkinlikleri

Esnaf Sanatkar Odaları Başkanı Rıfat Ayyıldız ve federasyona bağlı diğer oda başkanları, Vali Musa Çolak’ı makamında ziyaret ederek, Ahilik Haftası`nı kutladılar.


Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Musa Çolak’a çiçek sunan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, yaptığı konuşmada, “İçinde bulunduğumuz Ahilik Haftası nedeniyle sizleri de ziyaret etmek istedik. Her zaman bizlere destek olan, zaman zaman esnaf ziyaretlerinde bulunan Sayın Valimize, odalar birliği olarak teşekkür ederim.” dedi. Siirt’teki esnafların Ahilik ruhunu taşıdıklarını belirten Ayyıldız, etkinlik kapsamında bu yıl seçilen üç ahiyi, Vali Koç ile birlikte iş yerlerinde kendilerini ziyaret etmek istediklerini söyledi.
Bu yıl seçilen ahilerimizi hep birlikte ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını belirten Vali Musa Çolak, “Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı programı kapsamında böyle özel ve anlamlı bir günde Siirt`imizin değerli esnaf ve sanatkarları ile bir arada bulunmaktan mutluluk duydum. Tüm Siirtli esnaf ve sanatkarlarımızın, esnaf bayramını kutluyor, kendilerine bereketli ve helal kazançlar diliyorum. Ahilik, bütün toplumsal yapıların, huzurlu, müreffeh, barış ve kardeşlik içinde yaşamalarını hedef kılan bir insanlık kurumdur. Aynı zamanda Ahilik, elini, sofrasını, kapısını açık tutan bir kültürü de ifade eder. Valilik olarak her zaman esnafımızın yanındayız, sorunları benim sorunumdur. İlimizin birlik ve beraberliğinde önemli rol oynayan esnaflarımızın sorunlarını, mahalli imkanlarımızla çözmek için valilik olarak yanınızdayım.” diye konuştu.


VALİ, ESNAFI ZİYARET ETTİ
Öte yandan yapılan açıklamada, Vali Musa Çolak`ın, Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kapsamında, Esnaf Sanatkar Odaları Başkanı Rıfat Ayyıldız, federasyona bağlı diğer oda başkanlarıyla birlikte Marangozlar Çarşısı ile Bakırcılar Çarşı`sında seçilen yılın ahilerini ziyaret ederek, kutladığı belirtildi. Vali Çolak`ın Helvacılar Çarşısı`nda da esnafın dert ve sıkıntılarını dinlediği bildirildi.