Akli Dengesi Olmayan Vatandaşın Üzerinden 13 Bin Lira Çıktı

Akli dengesi yerinde olmayan Hüseyin Yarar (68) adlı vatandaşın üzerinden 13 bin lira çıktı.

Akli Dengesi Olmayan Vatandaşın Üzerinden 13 Bin Lira Çıktı
Kırıkkale’deki çöp bidonlarından çöp toplayan Yarar’ın 5 kat giydiği elbisenin bütün ceplerinde para olduğu belirtildi.

Kırıkkale esnafının şikayeti üzerine hastaneye kaldırılan Yarar’ı temizleyen görevliler, gördükleri manzara karşısında şaşırdı. Yıllardır sokaklarda yaşayan Yarar isimli vatandaş, temizlenmesi ve sağlığına kavuşması için yapılan şikayetler doğrultusunda hastaneye kaldırıldı. Hastanede bakımdan geçen Yarar’ın ayaklarında iltihaplanma ve enfeksiyon bulgusuna rastlandı.
Herkesin, maddi durumu olmadığı için sokaklarda kaldığı ve bu yüzden psikolojisi bozulduğu bilinen Yarar’ın, SSK emeklisi olduğu ve her ay parasını esnaflara çektirip cebine koyduğu ifade edildi. Paranın ne anlama geldiğini bilmediği için sürekli vatandaşların yardımını alarak bankadan parasını çekip cebine koyan Yarar, bu şekilde parasını bilmeden biriktirdiği ortaya çıktı. Maaşını çekerek cebine koyan ve vatandaşların yardımını alan Yarar'ın, hayatı boyunca hiç evlenmediği ortaya çıktı. Yarar’ın bir yeğeni olduğu belirtildi.
Yarar’ı, ayaklarında çıkan yaralar dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi Hastanesi’ne getirdiğini açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kılıç, “Yarar, hastaneye getirdiğinde durumu çok kötüydü. Önce temizlikten geçirildi. Üst üste giydiği elbiseler çıkartıldı. Üzerinden çıkan elbiselerin cebinde 13 bin lira para bulundu. Çıkan para hastanenin kasasına verildi.” dedi.
Yarar’ın ayaklarında iltihaplanma bulunduğunu açıklayan Kılıç, “Şu anda bütün tedavileri yapıldı. Yarar’ın durumu çok iyi. Hastane personeli büyük bir ilgi gösterdi.” diye konuştu. Kılıç, yararın psikolojik tedavi görmesi gerektiğini kaydetti.