Siirt Valisi Çolak: Saldırı Uzun Namlulu Silahlar ve El Bombası İle Yapılmış

Siirt`te teröristlerin bir otomobile düzenlediği saldırıda, araçta bulunan 6 bayandan 4`ü hayatını kaybetti, 2`si ağır yaralandı.

Siirt Valisi Musa Çolak, "Bu saldırı hem uzun namlulu silahlarla hem de el bombası ile yapılmıştır. 6 bayan vatandaşımızdan 4`ü hayatını kaybetmiştir. 2 tanesi de yaralıdır. Saldırıyı yapan teröristlerin 3 kişi oldukları tahmin edilmektedir" dedi.
Siirt Devlet Hastanesi`ndeki bir yaralının durumu hakkında bilgi alan ve orada bekleyen yakınları ile görüşen Vali Çolak, hastane çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Siirt Güreş Caddesi üzerinde bulunan polis okulu yolu üzerinde, 6 masum bayan vatandaşımız seyrederken, teröristler haince ve kahpece bir şekilde bu araca saldırmıştır. 2 yaralıdan biri Siirt Devlet Hastanesi`nde ameliyata alınmıştır. Bir tanesi de tugayımızın helikopteri ile birlikte Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi`ne sevk ettik. Teröristlerden biri saldırıyı yaparken, elindeki bomba patlamış, aracın yanı başında hayatını kaybetmiştir. Ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğümüze, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize yönelik bu tür saldırılar asla başarılı olamayacaktır. Şiddetle kınıyorum. Bunların insanlığından şüphe ediyorum. Bunlar birer canidir. 6 bayan vatandaşımız bu yol üzerinde vakitlerini geçiriyorlardı, arabayla seyahat ediyorlardı. Bir tanesi de yarın Hatay`da okuluna devam edecekti. Bu ayrılıklarını birlikte kutlamak için böyle bir seyahat yapıyorlardı. Üzüntümüz büyüktür ama devletimiz güçlüdür. Bu tip terörist faaliyetlerin üstesinden gelecek güçteyiz ve kararlıyız."
Olayda, Nergiz (25) ve Zeynep Evin (31) kardeşler ile Kevser Çekin (25) ve Nurcan Olgaç (25) yaşamını yitirdi. Nuran Evin (17) ve Gülcan Olgaç (27) ağır yaralandı. Nuran Evin, Siirt Devlet Hastanesi`nde ameliyata alındı. Gülcan Olgaç askeri helikopterle Diyarbakır`a gönderildi.
Otomobildeki bayanlardan Nergis Evin`in Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor bölümü öğrencisi olduğu, ertesi gün Siirt`ten ayrılacak olması sebebiyle arkadaşlarıyla bir araya geldiği ve bu amaçla gezintiye çıktıkları öğrenildi. Evin kardeşlerden Zeynep Evin’in kendisine ait bir bayan kuaför salonu bulunduğu belirtildi. Olayda yaşamını yitiren Olgaç kardeşlerin Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç’ın kızları olduğu, vefat eden Nurcan’ın bayan yüzme antrenörü olarak görev yaptığı, yaralı Gülcan Olgaç’ın Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde hemşire olduğu kaydedildi. Olgaç ailesinin, Siirt merkeze bağlı Eğlence köyünde oturduğu ve bu ailenin birçok bireyinin korucu olarak görev yaptığı öğrenildi. Saldırıda hayatını kaybeden Kevser Çekin`in de BDP`li belediye meclis üyesi Abdüllatif Çekin’in yeğeni olduğu ve bir süpermarkette güvenlik görevlisi olduğu ifade edildi. Elinde bomba patlayan teröristin ismi ise Mehmet Emin Sevilgen olarak belirlendi.