Melih Arat: Girişimci İnsan Öncelikle Sistem Kurmalıdır

Yazar Melih Arat, normal insanların düşünme yeteneğinin uzmanlardan daha fazla olduğunun kanıtlandığını belirterek, "Girişimci insan öncelikle sistem kurmalıdır.

Melih Arat: Girişimci İnsan Öncelikle Sistem Kurmalıdır
Başarı bu noktadan sonra gelir. Yeni yeni şeyler bulmalısınız." dedi.

Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği (KAHİAD) ve İşkur tarafından düzenlenen, Özel Kılıçaslan Koleji'ndeki 'Sıra Dışı Yönetim Becerileri' konulu konferansta konuşan Melih Arat, yönetimdeki insanların sürekli tanıtım ve pazarlama yapması gerektiğini belirtti. Arat, şunları söyledi:
"İş hayatında farklı olmayı başarabilirseniz ve bu farklığı bir ihtiyaç karşılamak için kullanabilirseniz problemlerinizi çözmüş olursunuz. İş adamları olarak bol bol seyahat etmeniz, gözlerinizi dört açıp imkânları ve fırsatları kollamanız gerekir. Normal insanların düşünme yeteneği uzmanlardan daha fazla olduğu kanıtlanmıştır. Girişimci insan öncelikle sistem kurmalıdır. Başarı bu noktadan sonra gelir. Yeni yeni şeyler bulmalısınız. Türklerin yaratıcılığı çok iyidir. Diğer ülkelerde bu kadar yaratıcı insan yoktur. Size bir örnek vermek istiyorum; Amerikalı birisi soda kapağını açacak olmadığı için açamıyor ve açacağın gelmesini bekliyor. Çünkü bir taratıcılığı yok. Ama bizim insanımız olsa onu 10 farklı şekilde açar.”
Her zaman aynı yöntemle değişik sonuçların alınamayacağına vurgu yapan Melih Arat, uygulanacak yeni yöntemlerin eğlenceli olmasının yanısıra başarıyı da beraberinde getireceğini söyledi.

Özellikle eğitim ve iş yaşamı konusunda başarının yeni ve sıradışı uygulamamalara bağlı olduğunun üzerinde duran Arat, rutin alışkanlıklar dışına çıkılmasının önemini anlattı.

Konferansa Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Emniyet Müdürü Metin Aşık, KAHİAD Başkanı Murat Baran, İşkur İl Müdürü Fazlı Küçük, İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal ve iş adamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan KAHİAD Genel Sekreteri Ramazan Düğer, konferansa gelen herkese teşekkür etti.