İzmit Tavşantepe'de çıkan yangında 4 ev kül oldu

İzmit Tavşantepe Mahallesi Kireçocakları mevkiinde meydana gelen patlamanın ardından bir evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler 4 evi kullanılamaz hale getirdi.

İzmit Tavşantepe'de çıkan yangında 4 ev kül oldu
İzmit İlçesi Tavşantepe Mahallesi Kireçocakları mevkiinde dün öğlen saatlerinde çıkan yangında Roman vatandaşların yaşadığı 4 ev kullanılamaz hale geldi. Alınan bilgilere göre dün öğlen saatlerinde patlama sesi ile irkilen mahalle sakinleri ardından ise birçok evde yangın ile teleşa kapıldı. Mahalle sakinleri patlamadan sıçrayan kıvılcımlar ile yakınlardaki evlerde çıkan küçük çaptaki yangını kendi imkânları ile söndürdü. Ancak 4 kardeşe ait 3 evde çıkan yangın giderek daha da büyüdü. İtfaiye mahalleye geldi ancak düzensiz yapılaşma nedeniyle yangına anında müdahalede bulunamadı.

PATLAMA OLDU
Kireçocakları Tavşantepe Caddesi üzerinde bulunan Ali Rıza, Selim, Yaşar Özarış ve Salim Demirtaş’a ait olan ve Sosyal Hizmetler Kurumu tarafından aileye hediye edilen ve yan yana bulunan evlerden birinin çatısında bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlama sonrası bir anda evlerin birçoğunu alevler sardı. Yangının çıktığı evlerde bulunan hane sakinleri kendilerini hemen dışarı attı. Mahalle sakinleri bir yandan itfaiyeyi ararken bir yandan da patlama sonrası sıçrayan parçalar nedeniyle yanmaya başlayan çatılarındaki yangına müdahalede bulundu.

4 EV YANDI
Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye erleri yangına müdahalede bulunurken olay yerine hemen takviye ekipler sevk edildi. Düzensiz yapılar nedeniyle yangına sokaklara giremeyerek tek bir noktadan müdahalede bulunan ekipler zor anlar yaşadı. Kontrol altına alınan yangın yaklaşık 1 saatlik bir çalışma sonucu söndürüldü. Evlerin 2’nci katları, çatı kısımları ve ailelere ait eşyalar tamamen yandı. İtfaiye ve polis ekipleri yangın ve yangın öncesi meydana gelen patlamanın kaynağını araştırmak için soruşturma başlattı.