Gaziler ve Şehitler Törenle Anıldı

Kırıkkale'de Gazileri Anma Günü sebebiyle törenler düzenlendi.

Gaziler ve Şehitler Törenle Anıldı
İlk tören, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra şehitliğe giden gaziler ve şehit yakınları, şehitlerin mezarlarına Türk bayrağı ve karanfil koyduktan sonra dua etti. Ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler ve Dul Yetimler Derneği ve Vatan İçin Can Verenler Derneği, ziyaret edildi.
Törene, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Serdar Bayrakcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlerin, kanlarının son damlasına kadar vatanları için savaştığını ifade eden Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, "Bugün sahip olduğumuz her şeyi şehit olan evlatlarımıza borçluyuz. Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış olan bu güzel vatanımızın maddi ve manevi kalkınması için çalışmak, şehitlerimizin bize emanet ettiği vatana karşı en önemli vazifemizdir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.