Bakan Çelik: Yastığa Kafayı Koyduğumda Şanlıurfa ve İlçelerini Düşünüyorum

Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Yastığa kafayı koyduğum her an Şanlıurfa’yı, Viranşehir’i ve diğer ilçelerin sorunlarının çözümü için neler yapılabileceğini konusunu düşünüyorum.

Bakan Çelik: Yastığa Kafayı Koyduğumda Şanlıurfa ve İlçelerini Düşünüyorum
" dedi.
Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi`nin açılışını yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik, çeşitli açılışlar için geldiği Viranşehir’de yaptığı konuşmada artık tüm ekibiyle birlikte Şanlıurfa ve ilçeleri için yapılabilecek hizmetlerin yapılması için kafa yorduklarını söyledi. Çelik, beraberinde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, milletvekilleri Seydi Eyyupoğlu ve Mehmet Akyürek ile geldikleri Viranşehir’de Organize Sanayi Bölgesinin açılışını gerçekleştirdi.
Sanayi Bölgesi Başkanı Bahri Palmanak ve sanayiciler ile bir araya gelen Bakan Faruk Çelik, sanayi bölgesinde üretime başlayan Özler Bulgur fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi`nde 38 adet fabrikanın yapımına devam ediliyor. Bu sayının önümüzdeki günlerde 78, 98 gibi büyük sayılara ulaşması gerektiğini bildiren Çelik, 2023 yılında Şanlıurfa’nın motor şehri olacağını söyledi. Bakan Çelik, “Şanlıurfa, Türkiye’yi sürükleyecek güce sahiptir. Şanlıurfa’da gelişim için her şey mevcut. Su, toprak ve insan gücü her problemin üstesinden gelecektir. Burada yapılacak yatırımlar gelecek için büyük şeyler ifade ediyor.” şeklinde konuştu.

Viranşehir’de, Küçük Sanayi Bölgesi`nin şehir içinden alınarak farklı bir yere taşınması için çalışma yaptıklarını belirten Bakan Çelik, daha sonra Viranşehir Adliye Sarayı`nın temel atma törenine katıldı. Çelik, burada da yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmalarına değindi. Çelik, yeni anayasa için 12 Eylül’de yapılan referandumun anayasa için bir antrenman niteliği taşıdığını söyledi.
Sadece bina yapmakla adaletin gelmeyeceğine inandığını dile getiren Çelik, üzerine düşen görevi yerine getirerek modern adliye sarayları yaparak, hukukun önünü açtıklarını, bundan sonrasının adliyeye düştüğünü söyledi. Çelik, hükümet olarak göreve geldikleri dönemden bugüne kadar 2 milyon metrekare adliyelere ilave yaptıklarını, artık geciken adalet değil, zamanında ve hak sahiplerine verilen adalet ile çalışma beklediklerini dile getirdi. Devlet Bakanı Faruk Çelik, Viranşehir Belediyesi`ni de ziyaret ederek, bir süre Belediye Başkanı Mehmet Burun ile görüştü. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarete Şanlıurfa Valisi, milletvekilleri hazır bulundu. Başkan Mehmet Burun kendi eliyle Bakan Faruk Çelik’e ve misafirlere kolonya ikramında bulundu.
Devlet Bakanı Faruk Çelik ve beraberindekiler, Viranşehir SGK’nın yeni binasını ve bir kebap salonunun açılışını yaptı. Bakan Çelik, buradaki konuşmasında ise İşkur ile birlikte yürüttükleri çalışmada, Şanlıurfa`da istihdam edilecek olan 10 bin kişiden bin`inin Viranşehirli vatandaşlardan oluşacağını söyledi.