Ortak Akıl Çalıştayı Sona Erdi

Kahramanmaraş`ın ulaşım, enerji, sağlık, kalkınma, çevre ve şehircilik konularındaki sorunlarının masaya yatırıldığı ve 5 bakanın katıldığı Ortak Akıl Çalıştayı, sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erdi.


Dört gündür süren çalıştayın ardından değerlendirmelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çalıştayın çok verimli geçtiğini belirterek, çıkan sonuçlar hakkında açıklamalarda bulundu.

`Gözden ırak olan gönülden ırak olurmuş` sözüne atıfta bulunan Bakan Yılmaz, "İyi ki Kahramanmaraş’a gelmişiz, sorunları yerinde değerlendirme fırsatı bulduk. Çok verimli oldu. Çalıştayı düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.


NE İSTİYORSANIZ MAKULİYET ÇERÇEVESİNCE YERİNE GETİRMEYE SÖZ VERİYORUM
Çalıştayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, duygusal anlar yaşadı. Bakan Akdağ`ın, "Siz Necip Fazıl’ın memleketinin insanlarısınız. Benim başımın üstünde ne istiyorsanız makuliyet çerçevesince yerine getirmeye söz veriyorum.’’ sözleri salonda alkışlarla karşılandı.

Alkışlar karşısında gözleri dolan Bakan Akdağ,’’Allah hepinize can sağlığı versin hürmetler ediyorum.’’ diyerek konuşmasını kısa kesti.
Değerlendirmelerinin ardından çalıştaya katılan bakanlara plaketler verilirken, Maraş işi ceviz oyma sandıklar hediye edildi.

Sonuç değerlendirmesi yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı kastederek, "Sayın bakanımın gözündeki yaşları gördüğümde dedim ki bizim daha yapacak çok işimiz var. Çünkü inancımız var, imanımız var, derdimiz var ve bu dertlerin omuzlarımıza yüklediği sorumluluklarımız var. O yüzden sayın bakanıma bakanlarıma Allah razı olsun diyorum, iyi ki varsınız diyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ortak Akıl Çalıştayı`nın sonuç bildirgesi ile ilgili Ünal, sonuç bildirgesinin ise uzun olmasından dolayı kitapçık halinde yayınlanacağını bildirdi.

Salonda dağıtılan çalıştayın sonuç bildirgesine katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.


"BUNLAR BİZİM KALFALIK DEVRESİ ESERLERİMİZ"
Çalıştayın çalışmalarına verilen öğle yemeği arasında Sağlık Bakanı Recap Akdağ Kahramanmaraş’a yaptırılan Şehir Hastanesi`nde incelemelerde bulundu.
Bulunduğu bölgenin en büyük hastanesi olma özelliğini de taşıyan hastanede incelemelerde bulunan Bakan Akdağ hastane hakkında ,’’İyi olmuş, bunlar bizim kalfalık devresi eserlerimiz. Kalfalık devresine uygun bir eser olmuş.’’ şeklinde konuştu.

Hastaneden ayrılışı sırasında konuşan Bakan Akdağ, "Bu arada üniversite hastanemizi tamamlayacağız. Biliyorsunuz ortak akıl görüşmelerinde şu sonuç çıktı. Buralarda üniversiteyle bu hastaneyi Sağlık Bakanlığı`nın birlikte çalıştırması lazım. Üniversitenin eğitim ve araştırma yapması lazım. Her iki hastane için söylüyorum bunu bizim de hastanenin işletmesini yapmamız lazım gerekir. Bunu yaparsak şehrin geleceğine çok büyük hayır etmiş oluruz.’’ değerlendirmesinde bulundu.


MEHMET AKİF ERSOY KÜLTÜR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
Öte yandan Ortak Akıl Çalıştayı`na katılmak üzere Kahramanmaraş`a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti milletvekilleri, Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi`nin açılış törenine katıldı.