(özel Haber) Engelleri Dünya Şampiyonluğuyla Aşacak

Konya`da, bedensel engelli sporcu Ferhat Çıkmaz, doping iddiasıyla verilen 2 yıl yarışmaktan men cezası sırasında seçmelerine katılamadığı milli takıma alınarak, Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası`na gitmek istiyor.

(özel Haber) Engelleri Dünya Şampiyonluğuyla Aşacak
Bir yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle belden aşağısı gelişmeyen Ferhat Çıkmaz (34), spora olan ilgisi nedeniyle bilek güreşinde kendini geliştirdi. Antrenör Emin Görmüş (75) gözetiminde çalışan sporcu, Türkiye`de katıldığı şampiyonalarda aldığı birincilikler sonrası milli takıma seçildi. Milli takım formasıyla 60 kilogramda 2 kez Avrupa ikincisi, 2 kez de dünya ikincisi olan başarılı sporcu bir yarışma sonrası doping kontrol testinde sonuçların pozitif çıkması üzerine Disiplin Kurulu`na sevkedildi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanlığı, böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle kullandığı ilaçtaki maddenin doping yerine geçtiğini bilmediğini söyleyen sporcuya 2 yıl yarışmaktan men cezası verdi. Ferhat Çıkmaz, gelecek ay Özbekistan`da yapılacak Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası`na katılacak milli sporcuların belirlendiği seçmelere ceza süresi sırasında yapıldığı için katılamadı. Ağustos ayının sonunda 2 yıllık cezasını tamamlayan milli sporcu,hazırlıklarını aralıksız sürdürürken milli takıma seçilmeyi bekliyor

GÜÇ DEPOLUYOR Her gün kollarını kullanarak hareket ettirdiği engelli bisikleti ile Konya Atatürk Stadyumu içerisinde yer alan Kondisyon Salonu`na gelen Ferhat Çıkmaz, antrenörü Emin Görmüş`ün yönlendirmeleriyle güç depoluyor. Konya`da değişik branşlarda birçok sporcunun yetişmesinde emeği bulunan Antrenör Görmüş, 10 yıldır birlikte çalıştıkları milli sporcunun bugünlere çok çalışarak geldiğini söyledi. Dünyada ve Avrupa`da dereceleri olan sporcusunun 2 ay sonra Özbekistan`da yapılacak dünya şampiyonası seçmelerinecezası nedeniyle katılamadığını ifade eden Görmüş, "Ferhat`ın böbreklerindeki bir rahatsızlık nedeniyle kullandığı ilaçlarda doping içeren bir madde varmış. Sporcuya doktor reçetelerini saklamasını söylememe rağmen reçeteleri kaybedince kontrolde doping çıktı ve biz bunu ispat edemedik. 2 yıl ceza yedi ama cezası bitti. Şimdi bütün amacımız Özbekistan`da yapılacak dünya şampiyonasına Ferhat`ın gitmesini sağlamak" dedi.

Antrenör Görmüş, Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Teknik Kurul üyeliğine seçildiğini ve toplantıda sporcunun milli takım kadrosuna alınmasını teklif edeceğini dile getirerek, "Ferhat`ın milli takıma katılması teklifini teknik kurulda gündeme getireceğim ve inşallah bu teklif de kabul olacak. Kabul olursa Ferhat dünya şampiyonası katılır ve yarışmalardan madalya ile geri döneceğinden adım gibi eminim" şeklinde konuştu

Milli sporcu Ferhat Çıkmaz ise, dünya şampiyonasına katılması halinde tek hedefinin 2 yıl önceki şampiyonada yenildiği Özbek rakibini bu kez yenmek olduğunu söyledi. Çıkmaz, "İki kez Avrupa, iki kez dünya ikinciliğim var. Cezam nedeniyle 2 senedir maçlara katılamıyordum ama artık bu süre sona erdi. Özbekistan`daki dünya şampiyonasında ülkemi temsil etmek istiyorum. En son dünya şampiyonasında yenemediğim Özbek rakibimi bu kez yenerek dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum. En büyük isteğim bayrağımızıgöndere çektirip İstiklal Marşı`mızı okutmak" diye konuştu.
Kaynak: İHA