Mehmet Akif ve 800 Şehit Aynı Sergide Buluşuyor

Şiir ve şair buluşmasına ev sahipliği yapan `19.

Mehmet Akif ve 800 Şehit Aynı Sergide Buluşuyor
Uluslar arası Hazar Şiir Akşamları` programı, Mehmet Akif Ersoy ve 800 şehidin hatırasını bir araya getiriyor. Elazığ Valiliği ve Elazığ Eğitim Sanat Kültür Araştırma Tanıtma ve Hizmet Vakfı (ELESKAV) tarafından organize edilen `Mehmet Akif Ersoy ve Elazığlı Şehitler` sergisi 22 Eylül’de Eski Hükümet Konağı sergi salonunda açılacak.

Fırat Üniversitesi, ELESKAV ve Milli Kütüphane Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek `Mehmet Akif Ersoy ve Elazığlı Şehitler` sergisi 1. Dünya Savaşı sırasında Kafkas ve Yemen Cephesi’nde şehit düşen Davutoğulları’ndan Er Ali’den 6 Haziran 2011’de Hakkâri’de şehit düşen Uzman Çavuş Metin Koza’ya kadar pek çok ismi içinde topladı.
Serginin görsel sanat yönetmenliğini yapan Fırat Üniversitesi Görsel İletişim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tamer Kavuran, “Sergide Mehmet Akif Ersoy’u anlatan resim ve fotoğraflarla birlikte Elazığlı şehitlerimizi hatırlatacak görseller yer alacak.” dedi. Hazar Şiir Akşamları programının bu yılki konusunun “Şahadet” olmasının böylesi bir sergiyi açma fikrini doğurduğunu söyleyen Kavuran, “Sergide şehitlerimizin fotoğrafları ve bilgilerinin yanı sıra Mehmet Akif Ersoy’a ait el yazılı kesitler, özel görüntü ve fotoğrafları ile Osmanlıca metinler yer alacak.” ifadelerini kullandı.

Kavuran ayrıca “Şehitlerimiz ve Milli Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy için yapılan bu sergi çalışmasının onların vatan için yaptıklarının yanında hiçbir şey” olduğunu vurgulayarak, bu sergiyi hazırlarken şehitlerimizle bir kez daha gurur duyduğunu sözlerine ekledi.
Kavuran, serginin hazırlanmasında katkıda bulunan ELESKAV’a Milli Kütüphane Başkanlığı’na ayrıca yüksek lisans öğrencisi Kainat Özpolat’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Sergi 29 Ekim Perşembe gününe kadar Eski Hükümet Konağı sergi salonunda izlenebilir.