Bursa`da Tramvay Hattı Davutkadı`ya Uzandı

Bursa`da, tarihi çarşı ve hanlar bölgesine ayrı bir değer kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Cumhuriyet Caddesi tramvay hattının İncirli Caddesi boyunca Davutkadı Dökümhane Hamamı’na kadar uzatılacağı proje hızla ilerliyor.

Bursa`da Tramvay Hattı Davutkadı`ya Uzandı

Merkez Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi`nde faaliyete geçmesinin ardından kısa sürede vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan tramvay, turistik amacının yanında şimdi de bölge halkının günlük ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak. Hat, Gökdere Meydanı`nda mevcut hattın sonundan başlayarak İncirli Caddesi boyunca Davutkadı’ndaki Dökümhane Hamamı’na kadar 1123 metre uzatılacak. Yeni hatla tramvay hattının uzunluğu 2350 metreye ulaşacak. Merkez Yıldırım ilçesi İncirli Caddesi boyunca tramvayın geçeceği hat üzerinde kazı çalışmaları tamamlanan bölgelere beton dökme işlemine başlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaları yerinde inceledi. Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altepe, Yıldırım’a da önemli bir vizyon katacak olan projenin Ekim ayı sonunda tamamlanacağını söyledi. Davutkadı ve Emirsultan bölgesinin bu hat ile Zafer Meydanı’na dolayısıyla tarihi çarşı ve hanlar bölgesine bağlanacağını hatırlatan Başkan Altepe, turistik amaçlı olarak hayata geçirdikleri tramvay hattı projesinin bundan sonda bölge halkının günlük ulaşım ihtiyaçlarını da karşılayacağını kaydetti. Projenin yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacağını ifade eden Başkan Altepe, “Davutkadı’yı raylarla kent merkezine bağlayacak olan bu proje aynı zamanda İncirli Caddesi’ne de ayrı bir vizyon katacak. Mevcut 3 vagonumuza 2 tane daha ilave yapacağız. İmalatları yurt dışında yapılan parçaların da gelmesiyle çalışmaları kısa zamanda tamamlayacağız.” diye konuştu.