Çin`i Hedef Seçen Türk Deri Sektörü Acle 2011 Fuarına Katıldı

Türkiye, Çin`de düzenlenen All China Leather Exhibition (ACLE)–Deri, Deri Kimyasalları ve Makine ve Ekipmanları Fuarı`na, 50’nin üzerinde firmayla en büyük ülke katılımını gerçekleştirdi.

Türk deri ve deri ürünleri ihracatçıları, fuar sayesinde Çin’e ihracatı arttırmak için temaslar kurdu.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, ACLE`ye 12 yıldır katıldıklarını, bu sayede Çin’e 1 milyon 660 bin dolar olan deri ve deri ürünleri ihracatının 30 milyon dolara çıktığını belirtti. Artışın devam etmesi durumunda önümüzdeki birkaç senede Türk derilerinin önemli bir bölümünün Çin’e satılacağını söyledi. Galiko, “Ümidim, Türk deri sektörünün imalattaki beceri ve başarısının meyvelerinin, önümüzdeki yıllarda çok daha belirgin bir şekilde toplanmasıdır. Emeğin çok ucuz olduğu Çin`in işlenmiş deri ihtiyacının tartışmasız büyüklüğünü düşünürsek, Türk deri imalat sektörünün bu fuarın önemini ciddi olarak değerlendirmesinde büyük fayda görüyorum.” dedi. Deri Tanıtım Grubu Başkanı Lemi Tolunay da Çin`i 2012 yılı hedef ülkesi seçtiklerini belirterek, ACLE 2012`de defile düzenleyeceklerini ifade etti.

Şanghay şehrinde 6-8 Eylül arasında düzenlenen ACLE 2011, dünyanın sayılı deri ve deri ürünleri fuarları arasında yer alıyor. Bu yıl 14. yıldönümünü kutlayan fuara, Ege İhracatçı Birlikleri`nce 12. defa 41 firmanın iştirakiyle Türkiye ulusal katılımı organize edildi. Fuarda, dünya çapında yaklaşık bin 200 firma ürünlerini sergiliyor ve ortalama 18 bin profesyonel ziyaret ediyor. ACLE ile aynı tarihlerde ve aynı yerde, Shanghai Moda ve China International Footwear fuarları da düzenleniyor. Ziyaretçiler, tek giriş kartıyla üç fuarı da gezebiliyor.