Dünya Yaşlılık Derneği Ödülleri 1 Ekim'de

Dünya Yaşlılık Derneği ve "İLESAM "Marifet İltifata Tabidir" görüşüyle ülkemizde ve dünyada hızla artan yaşlı nüfusa dikkat çekmek ve toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı perçinlemek amaçlı Dünya Yaşlılar günü olan 1 Ekim 2011 Cumartesi günü Uluslararası bir ödül töreni düzenleyecek.

21. yüzyılda olmamız dolayısıyla alanlarında isim yapmış,çalışmalarıyla takdir toplayan siyasetten-kültüre, spordan-medyaya ve edebiyata dair 31 kişiye "ZAMANI TERSİNE KURANLAR" ödülü verilecek.Ödül töreninin sunumlarını Ayşe Egesoy ve Hakan Yılmaz yapacaklar.

Yaşlı Nüfusu Hızla Artmakta


Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar yaptığı açıklamada "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfusun hızla artmakta olduğunu, gençliğin elinde olan cevherin değerini bilmediğini, yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak açısından verecekleri uluslararası ödüllerin toplumumuza ve insanlarımıza faydalı olacağına inandıklarını" ifade etti."
Aynı zamanda Umut ÇINAR; Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Çocuk Günü olduğunu ve Genç Büyükler olarak bununda önemine 1 Ekimde yapacakları, resim sergisi ve Tömer ile ortak düzenledikleri yurt dışından Türkiye'ye gelen yabancı çocuklar ile belirteceklerini ilettiler. Çocukların iyi yetiştirilmesi ulusların ortak sorunudur. Bu ortak sorun için ilk çalışmalar 1923 yılında başladı. İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanan kırk ülkenin delegeleri Uluslararası Çocukları Koruma Birliği'ni kurdu;Uluslararası bu kuruluş, UNICEF' e dönüştü. UNICEF, "Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu"nun kısaltılmış adıdır. Birleşmiş Milletler Örgütü 1954 yılında oybirliği ile Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul etti.Çocuklar yarının büyükleridir. Geleceğin yöneticisi ve güvencesidirler; bu yüzden İlesam ve Dünya Yaşlılık Derneği Genç Büyüklere gereken ilginin giderek artması için gerekli sosyal sorumluluk projelerine devam edecektir.