Chp Milletvekili Havutça: Başbakan'ın Sözleri Karşısında İrkildim

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Tertemiz alnımı senin o lekeli dudaklarına sürdürmem.

Chp Milletvekili Havutça: Başbakan'ın Sözleri Karşısında İrkildim
" sözleri karşısında irkildiğini söyledi. Havutça, 12 Eylül 1980 askerî darbesinin 31. yıldönümü dolayısıyla CHP İl Başkanı Sıtkı Gider, yönetim kurulu üyeleri ve diğer partililerin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Kendisinin de darbe mağduru olduğunu söyleyen Milletvekili Havutça, aradan 31 yıl geçmesine rağmen acılarının hafızalarda yerini koruduğunu kaydetti. Türkiye'nin bugün askerî darbenin izlerini silmek arzusunda olduğuna dikkat çekerek, "Varlığını 12 Eylül'e borçlu, 12 Eylül ürünü AKP, 'ileri demokrasi' söylemiyle kendi diktatörlüğünü kurma yolunda ilerliyor." dedi. Darbe mağdurları ve yakınlarına maddi ve manevi tazminat verilmesi hakkında Meclis'e kanun teklifi sunacağını ifade eden Namık Havutça, "Bu, AKP'nin samimiyet testi olacak. İnanıyorum ki AKP içinde akıl ve vicdan sahibi, demokrasiye inanan milletvekili arkadaşlarım bu teklife destek verecektir. Darbe mağduru olmama rağmen benim devletten maddi bir talebim yok." şeklinde konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e yönelik eleştirilerde de bulundu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a yönelik, ''Gemiyi, hücumbotlarımızı vesairemizi Gazze'ye götürürse alnından öperim.'' sözüne, "Kusura bakma, ben bu tertemiz alnımı, senin o lekeli dudaklarına sürdürmem. Buna ihtiyacımız yok. Biz yaptığımız işi niçin yaptığımızı biliriz." cevabını sert sözlerle eleştirdi: "Bunu söyleyen Başbakan'dan utanıyorum. Bunu kınıyorum. Bu sözler Başbakan'a yakışmıyor. Sözlerini derhal geri almalı. Ayrıca CHP'yi Baas partisine benzeten Hüseyin Çelik, maalesef Türk tarihini bilmiyor. CHP, Kurtuluş Savaşı'nı yönetmiş bir partidir. İlköğretim 5. sınıf öğrencileri bile bu tarihi bilir."