Yaş Mağduru: Eskiden Sinirden Kudura Kudura Ölürdük Şimdi Sevincimizden Öleceğiz

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) mağdurlarından Kıdemli Üstçavuş Sinan Kalkan, referandum sonrası hayatındaki değişikliklerden dolayı yaşadığı mutluluğu, "Eskiden sinirimizden kudura kudura ölürdük.

Şimdi de sevincimizden öleceğiz." sözleriyle ifade etti.
Tarihe post modern darbe olarak geçen 28 Şubat sürecinde binlerce insan fişlendi, bir o kadar insan ise sözde 'irticai faaliyetler' kapsamında ordudan atıldı. YAŞ mağdurlarından biri de Kıdemli Üstçavuş Sinan Kalkan. Başçavuş olacağı yıl hiçbir gerekçe gösterilmeden ordudan atılan Kalkan, atılma sebebini öğrenmek için 1999'lı yıllarda bilgi edinmeye başvurduğunda kendisine cevaben o zamanın parasıyla '75 milyon para yatır söyleyeceğiz' denmiş. 12 Eylül 2010 tarihindeki referandumda 'evet' çıkmasının ardından, Anayasanın 125'inci maddesinde yapılan değişiklikle YAŞ'ın terfi işlemleri ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayırma hariç her türlü ilişik kesme kararlarına karşı yargı yolu açıldı. Milli Savunma Bakanlığı'na müracaat eden Kalkan'ın başvurusu kabul edildi ve kendisine emeklilik kartı gönderildi.
Bir yılda yaşadığı mutlulukları Cihan Haber Ajansı muhabiriyle paylaşan Kalkan, Anayasa değişikliğinin ardından, bakanlığa emeklilik dilekçesi verdiğini söyledi. Emeklilik kartının geldiğini anlatan Kalkan, işlemlerin sürdüğünü ifade etti. Zaman zaman telefon açıp bilgi aldıklarını dile getiren Kalkan, OYAK'ın kendilerine sürekli sıkıntı çıkardığını belirtti. Telefon ettiklerinde, "Milli Savunma Bakanlığı bize yazı yazacak" dendiğini aktaran Kalkan, 3-5 aydır hep aynı sözü duyduklarını ve geçiştirildiklerini kaydetti. OYAK konusuna bir çözüm bulunmasını isteyen Kalkan, bakanlığın zaten yazıyı gönderdiğini ifade etti.


"HAKLARIMIZIN VERİLMESİ MUTLULUK VERİCİ"
Hep lehlerine gelişmeler olduğunu anlatan Kalkan, "Şu anda hakkı olana, hakkı veriliyor. Nefsi olarak düşünüp söylemek de istemiyoruz. Türkiye'deki gelişmeler, gerçekten yaşayanlar için 'Türklükle grur duyacak seviyeye geldik. Adalet yerini buluyor, kimseye haksızlık yapılmıyor, herkes adalet önünde eşit. İnsanlık desen mükemmele gidiyor. Epey bir gelişme oldu. Haklarımızın verilmesi mutluluk verici. Olayı sadece maddi düşünmeyelim; bir kısmımızın işi var, bir kısmımızın işi yok. Maddi boyutunun da olması da güzel oldu, adaletin yerini bulması da. Yıllarca önce, kaç tane hükümetin geçtiği bir dönemde, Başbakan 20 yıl önce haksızlığa uğrayan adamın hakkını veriyor." dedi.

Duygularını, "Hz. Ömer kalksa en başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın alnından öperdi" sözleriyle dile getiren Kalkan, 20 yıl önce haksızlığa uğramış adamın bile hakkını aldığını vurguladı.
"Ne kadar mutluluk verici bir olay." diyen Kalkan, "Eskiden sinirimizden kudura kudura ölürdük, şimdi de sevincimizden öleceğiz. Hergün değişik değişik güzel şeyler oluyor. Türkiye'ye sihirli değnek mi değdi diyoruz." şeklinde konuştu.

Artık orduevlerine girebildiklerini anlatan Kalkan, "Silahımızı alacağız inşallah. Emeklilik maaşı bağlanacak, belli bir fark da verilecek." dedi.