(özel Haber) İsmini Kenan Evren'den Alan Evrenköy, İsminin Değiştirilmesini İstiyor

Sakarya'nın Adapazarı ilçesine bağlı Evrenköy sakinleri, 1980 darbesi sonrası aldıkları köylerinin isminin değiştirilmesini istiyor.

(özel Haber) İsmini Kenan Evren'den Alan Evrenköy, İsminin Değiştirilmesini İstiyor
12 Eylül darbesinin 21. yıldönümüne girerken, darbe dönemlerinin eserleri de silinmeye devam ediyor. Sakarya'nın Adapazarı ilçesine bağlı olan ve 2009'da mahalle statüsü kazanan Evrenköy halkı, ismini aldığı Kenan Evren'den dolayı isminin değişmesini istiyor. 1980 yılına kadar ismi Kulaksız Çiftliği olan Evrenköy, darbenin ardından köy muhtarının Kenan Evren sempatisinden dolayı Evrenköy ismini aldı. Aradan geçen 21 yılın ardından köy sakinleri isimlerinin değiştirilmesini istiyor

Köy İhtiyar Heyeti Birinci Azası Ahmet Kılıç, 1980 yılına kadar Kulaksız Çiftliği Köyü olduklarını ancak ne olduysa o tarihten sonra yaşandığını ifade ederek artık köyün isminin değişmesi gerektiğini ifade etti. Kılıç, köyün ismine alternatif olarak da şimdiden Kurtuluş Mahallesi ismini uygun gördüğünü vurguladı.

Köy Muhtarı Abdülkadir Kutlu da köyün isminin değişmesi gerektiğini savundu. Köy halkının isim değişikliğine sıcak baktığını aktaran Kutlu, darbe gerçekleştirmiş birinin isminin artık değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Kutlu, "Biz halk olarak Evrenköy isminin değiştirilmesini istiyoruz. Bunun yerine daha başka bir isim verilebilir" dedi. Muhtar Kutlu ayrıca mahalle statüsüne geçen köylerinde yıllardır devam eden sorunlarının olduğunu ifade ederken, özellikle tapu konusunda yaşadıkları sıkıntıların da isim değişikliği birlikte çözüme kavuşturulmasını istedi. 1998 yılından bu yana Evrenköy'de yaşayan Mehmet İştay da köyün isminin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. İştay, "Kenan Evren 1980 yılında darbe yakarak milleti yaktı. Bundan dolayı bu köyün isminin değiştirilmesini istiyorum. Ben 1980 darbesini doğuda yaşamış bir insanım. Orada çekilen acıları ve yaşananları gördüm" diye konuştu. Köyde bazı vatandaşlar ise Evrenköy isminin değişmesini istemiyor. Köyün isminin değişmesi için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisinin karar alması gerekiyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantısının 12 Eylül darbesinin yıldönümünde yapılacak olması da dikkat çekiyor.
Kaynak: İHA