Obama, 11 Eylül’ü Anma Töreninde İncil’den Pasaj Okudu

ABD Başkanı Barack Obama, 11 Eylül 2001’de Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırılarda ölenleri anma töreninde yaptığı konuşmada İncil’den bir pasaj okudu.



ABD’nin New York şehrinde 11 Eylül 2001’de Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırılarda ölenler törenle anıldı. İkiz Kuleler'in bulunduğu ve 'Sıfır Noktası' olarak adlandırılan yerde yapılan törene ABD Başkanı Barack Obama, eşi Michael Obama ile ABD eski Başkanı George W. Bush ve eşi Laura Bush katıldı.

Törendeki konuşmasında Obama, İncil’den Psalms pasajının 46. bölümünü okudu. Obama’nın İncil’den okuduğu bölümün sonu ise şöyle bitti: “Her şeye egemen Tanrı bizimledir, Yakup'un Tanrısı sığınağımızdır.” Bu sözlerin ardından Obama törendeki yerine geçti.

Daha sonra ile ABD eski Başkanı George W. Bush da bir konuşma yaptı. Bush, ABD’nin eski başkanlarından Abraham Lincoln’un yaptıklarına değinerek, onun sivil savaş döneminde 5 evladını kaybeden bir anneye yazdığı mektubu okudu.

Ardından New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, saldırıda ölen 2 bin 983 kişinin ailelerini törene çağırdıklarını belirterek, hepsinin ismini tek tek anacaklarını ifade etti.