Gazze Halkı Başbakan Erdoğan`ı Görmek İstiyor
Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Zeyid Aslan, Gazze halkının en çok istediği şeylerden birisinin Başbakan Erdoğan`ın Gazze`ye gelmesi olduğunu belirterek,"Bir gün Tayyip Erdoğan çıkacak ve Gazze`ye gelecek buna gerçekten inanıyorlar" dedi.

Gazze`de insanların evlerinin duvarlarına Türk bayrakları çizdiğini gördüklerini ve kendilerini Türkiye`nin bir şehrinde gibi hissettiklerini ifade eden Aslan, halkın en çok istediği şeylerden birisinin de Başbakan Erdoğan`ın Gazze`ye gelmesi olduğunu söyledi. Aslan, "Başbakan Erdoğan`ın Gazze`ye gelerek yakından görmek ve konuşmak istiyorlar. Bu anlamda çok büyük bir beklenti var. Bir gün Tayyip Erdoğan çıkacak ve Gazze`ye gelecek buna gerçekten inanıyorlar. Mutlaka Sayın Başbakanımızın Gazze`yegideceğini düşünüyorum. Türkiye`den sağlıkla ilgili yardım bekliyorlar. Sağlık Bakanımıza bu konuda dokümanlar ilettik. Temizlik ve hijyen anlamda bunlara yönelik bir teknik destek bekliyorlar" şeklinde konuştu
"BAŞBAKAN`IN ÖYLE AÇIKLAMASI YOK" Başbakan`ın Gazze`ye gidecek yardım gemilerine Türk savaş gemilerinin eşlik edeceğine dair bir açıklaması olmadığını belirten Zeyid Aslan, şunları söyledi: "BM`nin basına sızdırılan Mavi Marmara raporundan sonra TC devleti olarak aldığı 5 yaptırım kararı var. Bunlardan biriside Doğu Akdeniz`de seyrüsefer serbestisi dediğimiz yani sadece Türk gemileri olması gerekmiyor başka gemilerin de güvenliğini sağlama anlamında gerektiğinde bu serbestliği sağlayacak bir takım tedbirleri almak. Bunu istediğiniz gibiyorumlayabilirsiniz. Gazze`ye gidecek yardım gemilerine savaş gemileri eşlik edecek şekilde bir yorumu ben şuanda çok doğru bir yorum olarak bulmuyorum. Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız ya da hükümet yetkililerimizin bu anlamda bir cümle çıkmış değil. Buradan böyle bir cümle çıkarmayı doğru bulmuyorum. Eğer Gazze`ye yardım gemileri ulaşacak İsrail bunu engellemeye yönelik teşebbüste bulunacaksa bu alınan yaptırım kararları doğrultusunda TC hükümeti gerekli tedbiri alacaktır. Kılıçdaroğlu`nun Mavi Marmararaporundan sonra Türkiye, İsrail arasındaki ilişkilerle ilgili cümlelere baktığınız zaman bunu İsrailli bir yetkilinin söylediğini düşünebilirisiniz."
