Film Setinde Mavi Kapak Topluyorlar

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından ülke genelinde başlatılan mavi kapak kampanyasına bir destekte çekimleri Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen “Ay Büyürken Uyuyamam” filminin oyuncu ve set işçilerinden geldi.

Film Setinde Mavi Kapak Topluyorlar
Türk sinemasının duayen yönetmenlerinden Şerif Gören’in 18 yıl sonra ilk kez kamera arkasına geçtiği ve Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Necati Cumalı’nın,“Ay Büyürken Uyuyamam” adlı ölümsüz eserinden uyarlanan filmin setinde mavi kapak toplayan filmin oyuncularıyla set işçilerinden oluşan ekibin bu çabasına filmin çekimlerini izleyen vatandaşların da destek verdiği belirtiliyor. Başrollerini Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Selin Şekerci ve Fırat Çelik’in üstlendiği filmin setinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle zor koşullarda görevlerini yerine getirmeye çalışan oyuncularla set ekibinin çok miktarda su tükettikleri gözleniyor.

Hal böyle olunca her gün yüzlerce şişe pet su kapakları da çöpe atılmayıp, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından ülke genelinde başlatılan mavi kapak kampanyasına kanalize edilmeye çalışılıyor. “Ay Büyürken Uyuyamam” filminin ulaşım sorumlusu İsmail Gümüşgerdan tarafından set içinde başlatılan mavi kapak toplanmasına Ayça Bingöl’ün yanı sıra Hazal Kaya, Selin Şekerci ve Fırat Çelik ile filmin diğer oyuncuları da tam destek veriyor.OYUNCU VE SET İŞÇİLERİ YERLERDEN BİLE KAPAK TOPLUYORLAR Ayvalık merkezinde ki Palabahçe meydanında oluşturulan film platosunda kısa zamanda 3 bin mavi kapağın toplanıldığını kaydeden İsmail Gümüşgerdan, “İhtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye temin edebilmek adına ülke genelinde başlatılan mavi kapak kampanyası için topladığımız pet şişe kapaklarını Ayvalık’ta faaliyet gösteren Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi’ne teslim edeceğiz. En azından bir tane bile tekerlekli sandalye alımına katkı sağlayabilirsek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

Film setinde tüm oyuncuların işi gücü bırakıp yerlerde buldukları pet şişelerin kapaklarını hazırladığımız poşet ve kutulara atabilmek için adeta yarıştıklarını anlatan Gümüşgerdan, “Oyuncular ve set işçileri bu konuda inanılmaz bir duyarlılık gösteriyorlar. Bu yüzden de ben set ekibinde ki tüm arkadaşlarıma bu konuda ki hassasiyetleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: İHA