Galatasaray Teknik Direktörü Terim'den transfer açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Terim, forvet transferi istediğini yineleyerek bir konunun da altını çizdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Terim'den transfer açıklaması
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, transfer konusunda dikkatli davrandıklarını ancak kesinlikle transfer yapacaklarını belirtti.

Transfer süreci hakkında konuşan Terim, "Liglerin ertelenmesinden dolayı biz de transfer politikamızı yeniden gözden geçirdik. Transfer için zamanımız var ve çok dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Elimizde bir liste var ve bu listedeki isimler üzerinde yoğun çalışmalarımız var. Tek tek her oyuncuyu tüm yönleriyle inceliyoruz. Transfer yapacağız ancak sadece biraz dikkatliyiz bu durumda..." ifadelerini kullandı.

Santrfor transferi istediğini yineleyen Fatih Terim, "Forvet transferi istiyoruz ve arkadaşlarımız da bu transferi gerçekleştirmek için çaba harcıyorlar. Ancak aceleye gerek yok, hata yapmamak için dikkatli davranmak zorundayız. Forvet transferi için Baros ve Elmander'in form durumları, performansları da çok önemli. Baros, şu anda iyi durumda ve çok çalışıyor. İyi bir Baros'a Galatasaray'ın fazlasıyla ihtiyacı var. Elmander ise müthiş bir profesyonel, antrenmanlarda çok çalışıyor. Onun da takıma büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Terim, "14 Ağustos'ta Fiorentina ile oynayacağımız maç ertelendi. 14 Ağustos'ta Napoli ile bir hazırlık karşılaşması yapabiliriz" diyerek konuşmasını noktaladı. (sporx)

Terim'den transfer yorumu

Aslan’ın hocası Fatih Terim bu ifadeyi kullanıp, “Arkadaşlarımız çalışıyor. Ama aceleye hiç gerek yok. Baros ve Elmander’in performansları da önemli” dedi.

GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, transfer konusunda dikkatli davrandıklarını ancak kesinlikle oyuncu alacaklarını söyledi. Tecrübeli hoca, “Liglerin ertelenmesinden dolayı biz de transfer politikamızı yeniden gözden geçirdik. Elimizde bir liste var ve bu listedeki isimler üzerinde yoğun çalışmalarımız var” dedi.

Forvet transferi istediğini tekrarlayan Terim, “Santrfor almak istiyoruz. Arkadaşlar çaba harcıyor. Ancak aceleye hiç gerek yok. Hata yapmamak için dikkatli davranmak zorundayız. Forvet transferi için Milan Baros ve Johan Elmander’in form durumları, performansları da çok önemli. Baros şu anda iyi durumda ve çok çalışıyor. İyi bir Baros’a G.Saray’ın fazlasıyla ihtiyacı var. Elmander ise müthiş bir profesyonel” diye konuştu.

Kabusun çözümü 'golcü'de

Sarı-kırmızılı takıma '2000 ruhu'nu kazandırmak için kolları sıvayan Fatih Terim, 2002-2004 yılları arasındaki kabusla tekrar yüzleşmek istemiyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Johan Elmander transferi ve Milan Baros'un her geçen gün yükselen performansına karşın forvete takviye yapılmasında ısrarcı.

Transfer çalışmalarıyla ilgili her mikrofon uzatıldığında 'kaliteli golcü' isteğini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, bu konuda hiç de haksız sayılmaz.

Sarı-kırmızılı camiaya 1996-2000 yılları arasında Türkiye ve Avrupa'da büyük zaferler kazandıran Terim'in, yuvasındaki ikinci hocalık dönemi ise hayal kırıklıklarıyla doluydu. Terim yönetiminde 2002-03 ve 2003-04 sezonlarında başarı elde edemeyen Cimbom, oynadığı silik futbolla da sert eleştiriler aldı.

Birçok etkenin biraraya gelmesiyle ortaya çıksa da başarısızlığın en büyük nedenlerinden biri kuşkusuz ileri uçta yaşandı. Zira ikinci Terim döneminde sözleşme imzalanan golcüler Ali Lukunku, Christian Correa, Florin Bratu ve Fabio Pinto, 'fiyasko transferler' olarak Galatasaray tarihindeki yerlerini aldılar.

Yabancıların yanı sıra Almanya'dan gelen genç yetenek Volkan Glatt ile hem '10 numara' hem de forvette beklentilerin altında kalan Berkant Göktan, Terim'in 'skor' derdini çözemedi. Nitekim ligde bir önceki sezon rakip fileleri 75 kez sarsan Aslan, Terim'le önce 61, ardından 56 golde kaldı.

Hal böyle olunca, maliyeti düşük veya kalitesini kanıtlamamış isimlerle riske girmekten kaçınan Terim, ileri uçta kabus görmemek adına Elmander-Baros ikilisi dışında 'kaliteli' bir golcü transfer edilmesi için yönetimden müjdeli haber bekliyor.

Terim Yiğit Gökoğlan’ı istedi

Hepsi birbirinden ünlü 7 futbolcu transfer ettiren G.Saray Teknik Direktörü, Manisasporlu orta saha oyuncusunu da istedi. Hemen harekete geçen yönetim, Ege kulübüyle pazarlıklara başladı.KADROSUNU Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Tomas Ujfalusi, Johan Elmander, Fernando Muslera ve Melo" href="https://www.beyazgazete.com/felipe-melo.html">Felipe Melo ile güçlendiren Galatasaray, şimdi de Manisasporlu Yiğit Gökoğlan’ın peşine düştü.

Yönetimle görüşen teknik direktör Fatih Terim, 22 yaşındaki futbolcunun transfer edilmesini istedi. Terim’in bu talebinin ardından Yiğit’in transferi için görüşmelere başlayan sarı kırmızılılar, Manisaspor Kulübü’ne bir miktar para ile Mehmet Batdal ve Serkan Kurtuluş’u takas olarak göndermeyi önerdi.

Pino’da sorun çıktı

Siyah beyazlı yönetimin ise cevap vermek için birkaç gün süre istediği öğrenildi.

Öte yandan, teknik direktör Fatih Terim’in gönderilmesini istediği futbolcuların hiçbiri şu ana dek takım bulamadı. Katar ve Brezilya takımlarından teklif alan Juan Pablo Pino, Avrupa’dan iyi bir öneri gelirse Galatasaray’dan ayrılacağını bildirdi. Pino’nun sorun çıkarmasının sebebi ise, sarı kırmızılı kulüpten yılda 1.2 milyon Euro garanti para alıyor olması. 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Kolombiyalı futbolcu, oynasa da oynamasa da her yıl bu parayı alacak. Juan Pablo Pino’nun yanı sıra, Serkan Kurtuluş, Musa Çağıran, Mustafa Sarp ve Mehmet Batdal da bugüne dek herhangi bir kulüple anlaşmadı. Kadroda düşünülmeyen bu oyuncuların Galatasaray’a bir yıllık toplam maliyetinin 2 milyon Euro’yu bulduğu öğrenildi.

Forvet de alacağız

G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, bir forvet almayı planladıklarını söyledi. Lig TV’ye konuşan Terim, “Baros ve Elmander bizim güvendiğimiz isimler ama o mevkiye transfer yapmak için uğraşıyoruz” dedi.

Culio, Orduspor yolunda

G.SARAY’ın geçtiğimiz ocak ayında 2 milyon Euro’ya Romanya’nın Cluj takımından satın aldığı Emanuel Culio’ya ayrılık göründü. Spor Toto Süper Lig’in yeni ekiplerinden Orduspor’un başkanı Nedim Türkmen, sarı kırmızılı yöneticileri arayarak, Arjantinli futbolcuya talip olduklarını bildirdi. Teknik direktör Fatih Terim’in ‘satılabilir’ raporu vermesi üzerine kulüpler arasında bonservis pazarlığı başladı. Tarafların 1.5 milyon Euro’ya anlaşması bekleniyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Terim'den transfer açıklaması