Lübnan`da Ramazan Bayramı Etkinlikleri Başladı

Tüm dünyada olduğu gibi Lübnan`da da büyük bir coşkuyla karşılanan Ramazan Bayramı etkinlikleri başkent Beyrut`ta başladı.

11 ayın sultanı olan Ramazan ayının akabinde hanelerimizi şereflendiren Ramazan Bayramı etkinlikleri Lübnan`da halkın büyük ilgisi ile Al-Hamra caddesinde başladı. Lübnan`ın kültürel ve sanatsal zenginliklerini sergilemek ve Ramazan`ın bitişini kutlamak amacıyla başkent Beyrut`un en ünlü caddelerinden biri olan Al-Hamra`da 3 gün boyunca sürecek olan etkinliklere sanatçılar, müzisyenler, dans grupları, Amerikan yapımı Harley Davidson sahipleri, Beyrut orkestrası, üniversitelerin gençlik grupları ve sokaksanatçıları katılım sağlayacak.

"Hayride", "Ballad of Sacred Falls" ve "Maple Lady gibi grupların sahne alacağı etkinliklere ilgi büyük olurken festival havasında geçen etkinliklerin Avustralya`nın ünlü country-rock grubu "The Flying Circus"un sahne alması ile son bulacağı bildirildi.

Beyrut için faydalı olacağını ifade eden festival organizatörü Najwa Baroudi bugün başlayan festivalin Perşembe gününün gece yarısına kadar devam edeceğini açıkladı.

Geniş ve farklı bir programı ile start alan etkinliklerin 200 bin insan tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA