Kaymakam Yönden: Yatırımların Artması İşsizliği Azaltır

Hatay’ın Erzin ilçesinde işadamlarıyla iftar yemeğinde buluşan Kaymakam İskender Yönden, yatırımların artırılması çağrısında bulundu.

Kaymakam Yönden: Yatırımların Artması İşsizliği Azaltır

Yeni iş sahaları açmanın işsizliğin düşmesini sağlayacağını belirten Yönden, ‘‘Türkiye’de bir tane işsiz kalmayana kadar var gücünüzle çalışın’’ dedi.
Bolluk ve bereket ayı Ramazan, farklı kesimden insanları aynı sofrada buluşturuyor.
Erzin Genç İşadamları Derneği (ERGİAD)’nin düzenlediği iftar programına Kaymakam İskender Yönden de davetli olarak katıldı.
Son yıllarda yaptıkları iş bağlantıları ile ülkenin ekonomisine büyük katkılar yapan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) çatısı altında toplanan iş adamları derneklerinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu söyleyen Erzin Kaymakamı İskender Yönden, iş adamlarının Türkiye için büyük değer olduğunu belirterek, devletin girişimci ve üreticilerin arkasında olması gerektiğini dile getirdi.
Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin istihdam olduğunun altını çizen Kaymakam Yönden, ‘’2010 yılı Nisan ayında 3 milyon 71 bin kişi olan işsiz sayısı, bu yıl Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 2 milyon 637 bin kişi oldu. İşsizlikte bir düşüşün olduğunu görüyoruz. İş adamları bu ülkenin bileğidir. İş adamlarının yaptıkları yatırımlarla Türkiye, daha fazla kalkınıyor, yurt içi ve yurt dışında itibarını daha fazla arttırıyor. İş adamları, iş sahalarını daha fazla genişletmeli ve ülkede bir tane işsiz kalmayana kadar var güçleriyle çalışmalıdır.’’ ifadelerini kullandı.
Özel sektörün dinamikliğine de değinen Kaymakam Yönden, ‘’Biz Türkiye'de böyleyiz. Türkiye'de devletin yaptıkları ayrı, ama esas Türkiye'yi kalkındıran, esas ihracatı yapan, esas istihdam oluşturan, esas Türkiye'de üretim yapan özel sektördür. Devletimizde özel sektöre daha fazla çalışsınlar, daha fazla üretsinler diyerek büyük destek vermektedir.’’ şeklinde konuştu.