Büyük Taarruz 89. Yıldönümü Kocatepe`de Kutlandı

Büyük Taarruz’un 89.

Büyük Taarruz 89. Yıldönümü Kocatepe`de Kutlandı
yıl dönümü kutlamalarının askeri törenleri 1874 rakımlı Kocatepe`de yapıldı.
Tören, Atatürk Anıtı`na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Afyonkarahisar Garnizon ve İkmal Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Kocatepe`nin Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.
Kocatepe`de 89 yıl önce yaşananlara değinen Tuğgeneral Yıldırım, ``Vatan, insanların birlik ve beraberlik içinde, huzur içinde yaşadığı topraklardır. Ancak, o toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu toprakların vatan olduğunu burada yatan şehitlerimiz gösteriyor. Kocatepe ve sırtlarında yatan şehitlerin bir tek adı var; Türk askeri.`` dedi.
Yıldırım, konuşmasının ardından İzmir`de düşmana ilk kurşunu atan Hasan Tahsin Anıtı`na konulmak üzere Kocatepe`den alınan toprağı, Milli Eğitim Bakanlığı İzgi Grubu`na teslim etti.
Kocatepe`de düzenlenen törene katılan askeri ve sivil erkan daha sonra Büyükkalecik beldesinde bulunan Yüzbaşı Ağah Şehitliği`ni ziyaret etti. Burada Şehitlerin mezar taşlarına karanfiller bırakan protokol üyeleri, dua etti. Kutlamalar, Afyonkarahisar-Antalya karayolu 18. kilometresinde bulunan Büyük Taarruz Şehitliği`nin ziyaretiyle sürdü.

Kutlamalara Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile vatandaşlar katıldı.