Aso’nun Rusya’da Kuracağı Osb`nin Şirketi Kuruldu

Ankara Sanayi Odası’nın Leningrad Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Rusya’da kuracağı Organize Sanayi Bölgesi için önemli bir adım daha atıldı.

Bölgeyi yönetecek şirketin kuruluşu tamamlandı.
Şirketin kuruluşuna ilişkin tören Saint Petersburg’da yapıldı. Törene Ankara Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, Leningrad Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rashid İsmagilov ve Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan ASO Başkan Yardımcısı Bülbüloğlu, Rusya’nın Türk işadamları için önemli bir potansiyel taşıdığını ve bu nedenle Rusya ile ilişkilere büyük önem verdiklerini vurguladı. Organize sanayi bölgeleri konusunda Türkiye’nin önemli bir birikime sahip olduğunu belirten Bülbüloğlu, bu birikimi Rusya ile paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Ankara Sanayi Odası ve Leningrad Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu projenin içinde olmasının yatırımcılara büyük bir güven sağlayacağına da dikkat çeken Önder Bülbüloğlu, bu projenin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını da vurguladı.
Leningrad Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rashid İsmagilov da uzun süredir titizlikle üzerinde çalıştıkları bu önemli projede uygulama aşamasına geldiklerini belirterek Ankara Sanayi Odası ve Rönesans İnşaat’a teşekkür etti. İsmagilov, projenin Türk-Rus ilişkilerindeki gelişmenin somut bir göstergesi olduğunu da vurguladı.
Rusya’da kurulan şirketle, bölgenin yapımını Rönesans İnşaat yürütecek. Şirkette ASO ve Leningrad TSO yüzde 10’ar, Rönesans İnşaat ise yüzde 80 pay sahibi olacak. Lengingrad Bölgesi’nin güney sınırında Kievski Şose bölgesinde 150-200 hektarlık alanda kurulacak Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısının 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Alt yapısına 30-40 milyon dolar harcanacağı tahmin edilen bölgeye 2 milyar dolara yakın yatırım yapılması planlanıyor.