31 Kez Görevden Alınıp Geri Dönen Birsöz`ün Yine Tayini Çıktı

Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz’ün yine tayini çıktı.

31 Kez Görevden Alınıp Geri Dönen Birsöz`ün Yine Tayini Çıktı
1997 yılında Nevşehir’e Turizm Müdürü olarak atanan Birsöz, yaklaşık 31 kez görevden alınıp, Danıştay ve Yargıtay kararları ile görevine tekrar dönmesi ile büyük bir rekorun da sahibi durumunda bulunuyor. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Kocaeli’ndeki referandum mitinginde ‘evet’ çağrısında bulunurken, Birsöz`ü kastederek Danıştay ve Yargıtay’dan dönen atamaları gündeme getirmiş, "23–24 kez bir müdürü görevden aldık, onlar iade etti." demişti.
Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz’ün tayini bu kez Bitlis’e çıktı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atamaları gösteren karara göre, Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atanırken, Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör’de Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı.

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, 6 Kasım 2006 yılında yine Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz’ün yerine göreve atanmış, Birsöz de rapor aldıktan sonra Yargıtay’ın aldığı kararla Nevşehir’e dönmüştü.
Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz’ün yine rapor aldığı ve hukuki süreci yeniden başlatmayı planladığı öğrenildi.