Bale Festivalinde Abd Büyükelçisine Protesto

Muğla`nın Bodrum ilçesinde düzenlenen bale festivaline katılan ABD Büyükelçisi, 2 kişi tarafından protesto edildi.

Bale Festivalinde Abd Büyükelçisine Protesto
Bu yıl 9`uncusu düzenlenen Bodrum Uluslararası Bale Festivali kapsamanda sahne alan, Washington Bale topluluğu `Rock`n Roll` isimli bir gösteri düzenledi. Gösteriyi izlemeye gelenler arasında ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Marie Ricciardone de vardı. ilk gösterinin bitişinin hemen ardından kulise giderek, balerinlerle tanışan büyükelçi, 10 dakikalık görüşmenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Büyükelçi, "Sanatçıların el ele verdiği bir ortamda, ülkelerin ve insanların sanat aracılığıile ne kadar yakınlaştığını bir kez daha gördük. Sanat, insanları birbirine yaklaştırıp, kaynaştırdığı gibi, dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna çok farklı güzellikleri bir arada taşıyor. Türk ve Amerikalı balerinlerin birlikte eğitim yaptığını öğrendim, çok mutlu oldum" dedi. İKİNCİ ARADA SAHNEYE PROTESTOCULAR ÇIKTI Büyükelci Ricciardone`nin Kareograf Christopher Bruce ile, basın açıklaması yaptığı sırada, sahneye çıkan 2 kişi, sloganlar atmaya başladı. 2 bin kişinin izlediği gösteride sloganlar atan Ayhan K. ve İskender D. "Suriye`nin katili, Ortadoğu`nun katili, `Françis çık dışarıya`, `Françis defol`, `Yankee Go Home`, Türkiye`nin de katilisiniz, defolun diye bağırdı. İki kişi zorla aşağı indirildi. ABD elçisi gülerek muhabbetine devam etti

Bu arada, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Çelebi`nin talimatı üzerine basın mensupları dışarı çıkarıldı. EYLEMCİLERDEN BASIN AÇIKLAMASI Gözaltına alınan protestocular, "Bu ülkenin yurtseverleri olarak bunların yakalarını bırakmayacağız. Bodrum`a ve bölgeye her gelişlerinde en ağır tepkimizi göstereceğiz. Ortadoğu halklarının ve mazlum halkların kesinlikle hesabını soracağız. Bunların böyle elini kolunu sallayarak sanat festivaline katılmaya hakkı yoktur, katılamaz. Onları o protokole alan herkesi protesto ediyoruz. Aslında dışarı çıkarılması gereken onlardır. Kendi ülkemde kendi topraklarımda bu muameleye maruz kalmak utanç vericidir.Ayıptır ama bu ayıbı yine biz temizleyeceğiz" dedi.

Yurttaş İnsiyatifi üyeleri olduğu öğrenilen iki protestocu, Bodrum ilçe emniyet müdürlüğüne ifadelerinin alınması için götürüldü.
Kaynak: İHA