Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı
Hükümetin Demokratik Açılım ve terörle mücadelede konusunda başarısız olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Benim gördüğüm kadarıyla hükümetin bu konuda hiçbir önerisi yok.” dedi.

PROGRAMDA TEK BİR SATIR BİLE YOK
Balçiçek İlter’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, hükümet programında terör sorununa çözüm için hiçbir maddenin olmadığını kaydederek “Bir hükümet programı hazırlıyorsunuz. 30 yıldır çözemediğimiz terör sorunu hakkında bir satır olmaz mı? Aklı başında bir proje getirebilir mi? ben bugüne kadar pek çok çevre ile konuştum. Benim gördüğüm kadarıyla hükümetin bu konuda hiçbir önerisi yok.” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı
TERÖRÜ AK PARTİ ÇÖZEMEZ

Devletin MGK sonrası partisini bilgilendirmeğini söyleyen Kılıçdaroğlu" href="https://www.beyazgazete.com/kemal-kilicdaroglu.html">Kemal Kılıçdaroğlu “Devletin ne düşündüğünü öğrenmek konusunda önemli. Bizim de düşündüklerimizi aktarabilmek açısından önemli. Terörün Ramazan'ı mı olur. Sonra ne oldu? Söylediğinin tersini yaptı. Teröre karşı ortak mücadele geliştirmeden bu sorunu çözmek mümkün değil. Bugüne kadar terörü şu şekilde çözeceğiz, diye bir söz Başbakan'ın ağzından duydunuz mu? Terörü AK Parti çözemez. İçinde insan sevgisi olması lazım. Bu konuda en sağlıklı çalışan tek parti CHP'dir. Ne kadar çarpıtırlarsa çarpıtsın bu konuda çalışma yapan, kamuoyu ile paylaşan tek partiyiz.” diye konuştu.

GEREKİRSE APO İLE DE GÖRÜŞÜLSİN

Terörün çözümü noktasında toplumsal mutabakat sağlanamadığını ifade eden KılıçdaroğluTerör şu onda gündemi belirliyor, iktidar değil. Çözüm arayışına girdiler, doğruya doğru. Kendilerine göre bir şey yapmak istediler ama beceremediler. Bir toplumsal mutabakat sağlayamadılar. Net olamadılar. Ne istediklerini bilmiyoruz. Bildiğimiz, İmralı ile konuştular. Bana şehit babası 'Bu konuyu siyasetçilerin çözmesi lazım' dedi. Siz terörü bitirecekseniz Öcalan'la da konuşun. Ne söyledi Başbakan, Apo ile kim görüşüyorsa o şerefsizdir... Kim şerefsiz o zaman. İnsandan daha değerli bir varlık yoktur.” şeklinde konuştu.

HİÇ BİR İNSAN ÖLMEMELİ

Ülkede yaşanan terörün sona erdirilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu “Şehitlerin çoğu yoksul aile çocukları. Hangi varlıklı ailenin, hangi siyasetçinin çocuğu oraya gitti? Siz, bedel ödemeyi çocuklarınızı da dikkate alarak bakarsanız çözümü daha fazla istersiniz. Benim yeğenim de o bölgede askerlik yaptı. Hiçbir insan ölmemeli. Çözümü üretecek kim siyaset kurumu. Hangi siyaset kurumu bir araya geldi?” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE