Bm`den Kaddafi`ye Libya`da Demokrasiye Geçiş Çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Kaddafi`ye, mücadeleye son vermesini ve bununla beraber demokratik bir Libya`ya geçilmesi çağrısında bulundu.

Muhaliflerin, Libya`nın başkenti Trablus`a girerek, şehrin büyük kısmını ele geçirmesi ve Kaddafi`nin oğullarını tutuklamasının ardından, merkezi ABD`nin New York şehrinde olan BM binasında açıklama yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, " Libya lideri Kaddafi, bu mücadeleye bir son vererek, Libya`nın geleceği için özgür ve demokratik bir geçiş sürecine katkıda bulunmalıdır. Libya`da yaşanan bu çatışmalara ve intikama daha fazla kayıp verilmeden bir son verilmeli" dedi.

Ban Ki-Moon Libya Ulusal Geçiş Konseyi başkanı Mustafa Abdulcelil`in, sivillerin canları korumak hukuk ve düzeni sağlamak için aldığı güvenceleri, memnuniyetle karşılıyoruz. Arap Ligi, Afrika Birliği ve Avrupa Birliği gibi önemli kuruluşlarla Libya hakkında ortak bir toplantı düzenleyeceğiz. BM, Libya`daki çatışmalar son erdikten sonra Libya halkına her alanda yardım etmeye hazırdır" dedi.
Kaynak: İHA