Osmaniye`de Somali İçin Yağmur Duası

Afrika ülkelerinde ve özellikle Somali’de yaşanan açlık ve kuraklık için ‘İnsanlık Ölmedi’ sloganı ile bir araya gelen Osmaniyeliler ellerini yağmur duası için açtı.

Osmaniye`de Somali İçin Yağmur Duası

Adana Fakıuşağı Mahallesi`nde bulunan Sunar-Nuri Çomu Camisi avlusunda bir araya gelen çok sayıda vatandaş İl Müftüsü Ramazan Çortul’un yaptırdığı yağmur duasına hep bir ağızdan ‘amin’ dedi. Yağmur duasına çocukların evlerinde beslediği kaplumbağa, güvercin ve muhabbet kuşunu da getirmesi dikkat çekerken semaya açılan mink eller de Somali’deki Müslüman çocukları için dua etti.

Yağmur Duası öncesinde konuşan İl Müftüsü Ramazan Çortul içinde bulunulan günlerin muhtaç haldeki Müslümanlar için dua dua yalvarma günleri olduğuna dikkat çekti. Somali’deki açlık, kuraklık ve kıtlıktan haberdar olan her müslümanın buna seyirci kalmaması gerektiğini ifade eden Çortul, "Bizlere düşen elimizden geldiği kadarıyla maddi yardımda bulunmakla beraber en azından yürekten çıkan bir ‘amin’ sözü ile de kardeşlerimizin dertlerine ortak olmaktır. Bu kardeşlerimizin bizlerden beklentilerine sessiz kalamayız." dedi.

Burada bir konuşma yapan Osmaniye Milletvekili Suat Önal, "Hemşerilerimizle birlikte burada yağmur duasında bulunduk. İnşallah bu dualar yüzü suyu hürmetine, sabi yavrularımızın suyu hürmetine Afrika ülkelerimize ve özellikle Somali’ye bolluk ihsan eder." şeklinde konuştu.