Diyabetli Çocuklar Yaz Kamplarında Moral Depoladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hazar Gölü kenarındaki Çocuk Yaz Kampı, hafta boyunca ağırlanan diyabetik çocuklarla birlikte sona erdi.

Diyabetli Çocuklar Yaz Kamplarında Moral Depoladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği tarafından organize edilen ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından desteklenen 10-18 yaş arası 60 diyabetli çocuk, Hazar Gölü kenarındaki Çocuk Yaz Kampı`nda bir araya geldi. Akran eğitimini vermek, çocuklarda özgüveni güçlendirmek ve diyabetle barışık olmalarını sağlamak amacıyla yapılan Diyabetli Çocuklar Kampı`nda öğretim görevlilerininsorumluluğunda çocuk hekimleri, diyetisyenler, diyabet hemşireleri, psikologlar ve Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerinden oluşan kalabalık bir ekip görev yaptı. Çocuklar kampta resim, kompozisyon ve çeşitli spor dallarında turnuvalara katılırken insülin vurmayı ve hastalıkla mücadele için nasıl beslenmeleri hakkında bilgi sahibi oldu. Kampın kapanışına Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hafize İpek, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız, Kültür Daire Başkanı Muharrem Cebe, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı`na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gürger ile öğretim görevlileri, çocuk hekimleri, diyetisyenler, diyabet hemşireleri, psikologlar ve çocuklar katıldı. Gün boyu kampta çocuklarla zaman geçiren Başkanvekili İpek, kampa katılan hocalardan çocukların durumuna ilişkin bilgi aldı. Kampta geçirilen 5 gün boyunca yapılanetkinliklerin yer aldığı fotoğrafların slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra kompozisyon, resim ve turnuvalarda dereceye giren çocuklara madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Törende konuşan Diyarbakır Çocuk Hastanesi`nde görevli Doç.Dr. M.Nuri Özbek, Türkiye`nin çeşitli yerlerinde yapılan bu kampın Diyarbakır`da da gerçekleşmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek kampta emeği geçenlere teşekkür etti. İstanbul, Adana, Afyon, Adıyaman, Kocaeli, Aydın, Muş, Erzurum gibi illerden katılan hemşire, diyetisyen, psikolog ve öğrencilere teşekkür eden Özbek, çocukların bu hastalıkla artık çok olgun ve bilinçli şekilde mücadele ettiğini gördüklerini söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Profesörü Dr. Şükrü Hatun da, 10 yıldan beri Diyarbakır`da kurmak istedikleri kamptan evine dönerken kalbinin kamp yerinde kaldığını ifade etti. İki kardeş dille kamp yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Hatun, şöyle konuştu: "Buralara kadar gelmese de patlayan silah ve uçak seslerine inat barışı korumak için çaba göstereceğime ve bir dahaki yıl tekrar burada olacağıma söz veriyorum." SENEYE TEKRAR GÖRÜŞELİM Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız da çocuklara Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`in selamlarını ileterek, 6 yıldır sürdürdükleri Çocuk Yaz Kampı`nda hiç tatil yapamayan dezavantajlı çocukları getirdiklerini anımsattı. Diyabetli çocukları kampta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Yıldız, önümüzdeki yıl tekrar birlikte olmak istediklerini söyledi. "Burada çocukların diyabete karşı daha güçlü olarak döndüklerini görmek bizleri çok sevindirdi" diyen Yıldız, çölyak hastaları içinde gelecek yıl kamp düzenleyeceklerini söyledi. Törende kampta yaşadıklarını anlatan çocuklar Kürtçe ve Türkçe yaptıkları konuşmalarda artık iğnelerini kendilerinin yapabildiğini ve nasıl beslenecekleri hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade ettiler. Konuşmaların ardından yakılan kamp ateşi etrafında şarkılar söyleyip halay çekilerek kampa veda edildi.
Kaynak: İHA