Çelebibağı Belediyesi`nden İftar Yemeği

Van`ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Belde Belediye Başkanlığı, ilçe halkına bir iftar yemeği verdi.

Çelebibağı Belediyesi`nden İftar Yemeği
Belde Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen iftar öncesi kısa bir konuşma yapan Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, temennilerinin bir an önce çatışma ortamının bitirilmesi olduğunu belirterek, "Bizim temennimiz odur ki, yetkililerimiz bir an önce aklıselim davranıp 30-35 senedir devam eden kısır döngüyü, bu çatışmalı ortamı durdurabilmeleridir" dedi.

Açılan iftarın ardından Kürtçe bir konuşma yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer ise orucun insanlar üzerinde manevi bir gücünün olduğunu belirterek, "İnsanlar neden oruç tutuyorlar? Nefislerini terbiye etmek için. Biliyorsunuz operasyonların kararı önceden mecliste dilendirildi. Bu operasyonlar yılardır devam ediyor. Biz diyoruz ki operasyonlar dursun, silahlar susun, ölümler olmasın, kimsenin kanı dökülmesin, kimsenin yüreği yanmasın, gözyaşları dökülmesin. Başbakan Erdoğandiyor ki, `Sözün bittiği yerdir, artık konuşacak yapacak bir şey kalmadı` Aslında yapacak bir şey var. Uzlaşmak, anlaşmak, barış projesini konuşmak. Diyalog bir çözümüdür. Malum bir kriz var. Güçlü devletler krizleri devam ettirip savaş çıkarıyorlar. Savaş çıkınca da bomba ve silahlar satılıyor" şeklinde konuştu.

Düzenlenen iftar yemeğine, belde halkının yanı sıra Erciş ve Muradiye ilçelerinde bazı dernek ve sivil toplum örgüt temsilcileri de katıldı.
Kaynak: İHA