Thy, Başbakan`a Eşlik Eden Heyeti Almak Üzere Somali`ye Uçak Gönderdi

Somali`ye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a eşlik eden heyeti taşıyan uçağın Mogadişu Havalimanı`na inişte kanat ucunu vurması üzerine, Türk Hava Yolları (THY) Mogadişu`ya boş bir uçak ve teknik ekip yolladı.

Thy, Başbakan`a Eşlik Eden Heyeti Almak Üzere Somali`ye Uçak Gönderdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a Somali`de eşlik edecek olan heyeti taşıyan uçağın pilotları, Mogadişu Havalimanı`na iniş sırasında pistte köpeklere çarpmamak için çalılığa çarptı. THY, kanadında çizikler oluşan uçağın yolcularını getirmek üzere İstanbul`dan Airbus 340 "Mersin" adlı uçağı saat 11.00`de bölgeye gönderdi. Uçağın, yolcusunu aldıktan sonra saat 18.30 sıralarında Ankara`ya inmesi bekleniyor.

Türk Hava Yolları`ndan yapılan açıklamada, "Bazı yayın organlarında gösterildiği gibi uçakta çok büyük hasar yoktur. Uçağımız Mogadişu Havalimanı`na inerken sol taraftan dört köpeğin çıkmasıyla birlikte pilot pistin kenarındaki çalılara çarpmış. Uçakta çok büyük hasar yok, sadece kanadında çizikler oluşmuştur. Daha küçük bir uçak gönderecektik ama Başbakan`ın talimatı üzerine Airbus 340 gönderiliyor" denildi.
Kaynak: İHA