"suriye`de Neler Oluyor" Sergisi Açıldı

BM Güvenlik Konseyi, sivil protestoculara karşı şiddet kullandığı gerekçesiyle, Suriye yönetimine karşı yeni yaptırım kararları almaya devam ederken, Moskova`daki Suriye diasporası düzenlediği bir fotoğraf sergisiyle ülkelerindeki gerçek durumun farklı olduğunu Rus kamuoyuna anlatmaya çalıştı.

Moskova`daki Kuzey Afrika ve Ortadoğu Ülkeleriyle Dostluk Komitesi binasında Suriye Ulusal Birlik Komitesi tarafından düzenlenen "Suriye`de Neler Oluyor" adlı fotoğraf sergisinde, Suriye`deki isyancıların silah kullandığı ve halkı katlettiğini kanıtlayan belgeler sergilendi. Çok sayıda Suriyeli diaspora temsilcisi ve Rus misafirlerin katıldığı serginin açılış toplantısında yapılan konuşmalarda, batılı ülkeler tarafından Suriye`ye karşı enformasyon savaşı başlatıldığı ve bu nedenle Suriye`deki olaylarkonusunda dünya kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği vurgulanırken, olayların sorumlusunun, Batı tarafından silahlandırılan ve sivil halkı katleden sözde muhalefet olduğu belirtildi.

Suriye Ulusal Birlik Komitesi liderlerinden Dr. Salim Ali, "Bugünkü etkinliği düzenlemekteki başlıca hedefimiz, Rus kamuoyuna ülkemizdeki olaylarla ilgili tarafsız bilgi vermektir. Yapılan konuşmalarda ülkemizde reformlara acil ihtiyaç bulunduğunu dile getirdik. Ama iç sorunlarımıza dışarıdan kimsenin müdahalede bulunma hakkı bulunmadığını vurguladık. Umarım bir an önce ülkemizde barış ve huzur ortamı oluşur" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, Suriye`deki olaylara ilişkin belgesel bir film izlenime sunuldu

Kaynak: İHA